Silivrili Genç çiftçilere 900 bin lira hibe !

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi projesi kapsamında Silivrili Genç çiftçilere yaklaşık 900 bin liralık hibe desteği verildi.

Silivrili Genç çiftçilere 900 bin lira hibe !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç çiftçi projesi kapsamında dün Akören mahallesinde tören düzenlendi. Destek almaya hak kazanan çiftçilere toplam değeri 540 bin TL olan 90 düve törenle teslim edildi.

Akören Mahallesinde yapılan teslim törenine; Silivri Kaymakamı Ali Partal, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Alper Kocatürk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Abdülkadir Dinç, Silivri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kemal Benli, Akören Muhtarı Hüseyin Ergün, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri Tamer Şişman ve Mutlu Bozoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Ekmek Üreticileri Federasyonu Trakya Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz, Mahalle muhtarları ve Silivrili çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli “Bakanlığımızca uygulamaya geçirilen genç Çiftçi projesi gerçekten tarım nüfusunun gençleşmesi eğilimine girmiş durumdadır. Bugün 90 tane büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Biz İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü olarak gençlerimizin her zaman yanındayız, herkesin şehirlere göç edip kolay para kazanmayı tercih ettiği bir ortamda kırsalında kalıp tarım ve hayvancılık da uğraşmaya Gönül veren genç Çiftçi kardeşlerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Törende bir konuşma yapan Silivri Kaymakamı Ali Partal; projenin ilçeye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, hükümetin tarım ve hayvancılık konusunda çiftçilerimize büyük destekler verdiğini söyledi.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'da, İstanbul’un bir kültür ve sanayi kenti olmasının yanı sıra; aynı zamanda bir tarım kenti de olduğunun altını çizdi. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerin yanında olduklarını vurgulayan Karaca, dağıtılan düvelerin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tören sertifika dağıtımı ile sona erdi.