Arazi ve Bahçelerinizi değerlendirin

Silivri'nin Seymen Mahallesi'nde 3 buçuk dönümlük alanda 500 bin adet lavanta çeliğini toprakla buluşturan Yasin ve Zengin Yıldırım kardeşler, Trakya'yı, Türkiye'nin Lavanta üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Arazi ve Bahçelerinizi değerlendirin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de uzun yıllardır Yapı, Tesisat, Doğalgaz, Isı, Sulama Sistemleri sektörlerinde faaliyetini sürdüren Yıldırımlar Yapı’nın yöneticilerinden olan Yasin ve Zengin Yıldırım kardeşler, Seymen mahallesinde 3,5 dönümlük tarlada hobi olarak başladıkları Lavanta üretimini büyüterek fide üretimine de başladı.

Lavanta üreten bir taşla iki kuş vuruyor

İlaç ve kozmetik sanayisinde önemli bir yere sahip, ekonomik değeri yüksek lavantadan elde edilen uçucu yağ, üretici için önemli bir gelir kaynağı olma özelliği taşırken lavanta bahçeleri de eko-turizmle kazanç kapısı aralıyor.

Bitki dünyasının parlayan yıldız bitkisi” Lavanta”

Yıldırımlar Tarım ile bilgiler veren Yasin Yıldırım “25 yıllık birikimimizle güveninizi ve mutluluğunuzu her şeyin üzerinde tutuyor, hayata geçirdiğimiz tüm projelerde verimliliği ve faydalı olmayı ilke edinmekle beraber insanların hayatını değiştirmenin, verdiğimiz sözleri eksiksiz yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Ticaret hayatımızda ki ilk günümüzden bu yana ilkler ve yeniliklerle sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz. Tıbbi ve Aromatik bitki dünyasının parlayan yıldız bitkisi” lavanta” yetiştiriciliği ile hem yaşadığımız bölgeye değer katmak hem de ülkemiz tarım sektöründe farklı ve güçlü yatırım alanlarının oluşmasına katkı sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Kurduğumuz Lavanta Market ve Fidelavande firmalarının dijital mecraları üzerinden türünün en ideal lavanta fidelerini, çeliklerini, esansiyel yağlarını ve kendi elimiz değmiş olan diğer tüm alt ürünlerini en hızlı ve güvenilir şekilde sunmak istiyoruz. Değişimin ve öncü girişimlerin parçası olmak isteyen herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Detaylı bilgi için www.fidelavande.com veya www.lavantamarket.com web sayfalarımızı ziyaret edilebilir” dedi.