Başsavcı'nın konuşması, toplantıya damga vurdu

Silivri'de yapılan Huzur Toplantılarının 19.su bugün gerçekleştirilirken, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun'un yaptığı konuşma, toplantıya damga vurdu.

Başsavcı'nın konuşması, toplantıya damga vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen 19. Huzur Toplantısı Silivri Belediye Yaşar Kemal Sergi ve Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan ve Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, toplantının son bölümündeki soru cevap kısmı için sahnedeki masada kendileri için ayrılan yerlere oturdu.

Kaymakam Partal ve Belediye Başkanı Işıklar’ın ardından söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, önceden hazırlamış olduğu listedeki konularla alakalı eleştirel bir konuşma yaptı.

Taksicilerle başladı, minibüsçü ve otobüsçülerle devam etti

Silivri’de bizzat kendisinin de şahit olduğu bir sıkıntı olarak en başta taksici esnafının hızlı ve tehlikeli sürüşünden bahseden Dursun, taksicilerin daha dikkatli olması konusunda defalarca uyarılmasına rağmen aynı şekilde hızlı ve dikkatsiz sürüşlerine devam ettikleri söyledi. Bu toplantı sonrasında bu şekilde davranmaya devam eden taksi şoförlerine cezai işlem uygulatacağını da sözlerine ekleyen Dursun, minibüs şoförlerine de uyarılarda bulundu.

Özellikle çarşı içindeki park problemi ile birlikte minibüs şoförlerinin de yolun caddenin ortasında yolcu indirip bindirmesi, minibüs duraklarına giriş yapmamasını da büyük problem olarak öne sürdü ve isim vermemiş olsa da Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı’ya konuya çözüm üretmesi için talimat vermiş oldu.

Silivri Birlik olarak bilinen otobüsleri kullanan 65 yaş üstü vatandaşlardan da kendisine yoğun şikâyetler geldiğini ve vatandaşlara “Sen gidip belediyenin arabalarına binsene. Senin gibi 10 yolcu taşısak bizim karımız nereye gidecek?” denildiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun bu konunun da takipçisi olacağını söyledi.

Otopark sorunu

Silivri’de ciddi bir park sorunu olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Dursun katılımcılarla bir anısını da paylaştı. Cadde üzerinde arabasını yol kenarındaki park alanına park ederken esnafın dışarı çıkıp arabasını oraya park edemeyeceğini, kendisinin belediyeye ödemeler yaptığını ve orasının da kendine ait bir park alanı olduğunu söylediğini ve kendisinin Cumhuriyet Başsavcısı olduğunu bilmeyen vatandaşın bir de “İşine geliyorsa git adliye de orada belediye de orada” diye karşılık verdiğini aktaran Dursun, sahildeki otopark alanına da tepki gösterdi.

Kendisinin dört yıldır Silivri’de olduğunu ve bugüne kadar sahilde görmediği, bu sene özel mülktür tabelası ve direkler ile kapatılan alanın, hemen yanında açılan otoparka destek vermek amacıyla bu şekilde kapatıldığını söyledi.

Balıkları ölçüyorlar mı?

Son olarak İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne de bir eleştiri yönelten Dursun, bu yıl balıkçıların denetimlerinin yetersizliğinden dolayı da sitemde bulundu. Önceki yıllarda kendilerine bu konuyla ilgili bilgilerin geldiğini ancak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bu yıl denetimler konusunda da zayıf olduğunu söyleyen Dursun son eleştirisini de basın mensuplarına yöneltti.  Geçirilen bu zorlu süreçte basın mensuplarının daha duyarlı ve bilinçli haberle yapması gerektiği görüşünü sunan Lütfi Dursun, bu toplantıyla birlikte kendisine iletilen ve bizzat yaşadığı sorunların sorumlularına da aba altından sopa göstermiş oldu.

Eyüp Can BALABAN