Dolandırıcılık çetesi vatandaşların parasıyla gece kulübünde eğlendi

İstanbul'da internet üzerinden araçlarını satmaya çalışan kişileri sahte EFT makbuzlarıyla dolandıran çete çökertildi. Gözaltına alınan 30 şüpheli adliyeye sevk edilirken mağdurlara araçları polis tarafından teslim edildi. Yaklaşık...

Dolandırıcılık çetesi vatandaşların parasıyla gece kulübünde eğlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da internet üzerinden araçlarını satmaya çalışan kişileri sahte EFT makbuzlarıyla dolandıran çete çökertildi. Gözaltına alınan 30 şüpheli adliyeye sevk edilirken mağdurlara araçları polis tarafından teslim edildi. Yaklaşık 3 Milyon TL para elde eden çete üyelerinin vatandaşların parasıyla gece kulübünde eğlendiği ortaya çıktı. Dolandırıcılık anları ve operasyon anları ise kameralara yansıdı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince, internet üzerinden araçlarını satmaya çalışan kişileri sahte EFT makbuzlarıyla dolandıran çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda şikayet üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, çetenin ofis tutarak ve iyi giyinerek kendileri müteahhit yada galerici gibi varlıklı kişiler olarak tanıttıklarını tespit etti. Çetenin para konusunda pazarlık yapmadan güven telkin ederek mesai bitimine yakın vatandaşlara sahte EFT belgelerini gösterip satışa hızla onay vermelerini sağladığı bu yolla da arabalara el koydukları öğrenildi.

Dolandırılan vatandaşlara arabaları teslim edildi

Çete üyelerinin, olayın ortaya çıkmasının ardından arabalara tedbir konulmasını önlemek amacıyla arabaları ucuz fiyata satarak elden çıkardığı belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından çete üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, çete üyelerine ait çok sayıda çek -senet, makbuz, banka dekontu ve araç satış sözleşmeleri ele geçirildi. Operasyon kapsamında el konulan araçlar ise polis ekiplerince dolandırılan vatandaşlara geri verildi.

Tedavi olduğu diş doktorunu da dolandırdı

Konu ile ilgili araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, bir çete üyesinin tedavi olduğu diş doktorunu da dolandırdığını belirledi. Polisin araştırmalarına göre çete üyesi, “Dişimi istediğim gibi yapmadı” bahanesiyle diş doktorunu aynı yöntemi kullanarak dolandırdı.

Kadın çete üyesi adliyeye sevk edilirken ağladı

Yapılan operasyonda, 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan bir kadın şüphelinin adliyeye sevk edildiği sırada ağladığı görüldü.

Vatandaşların parasıyla gece kulübünde eğlendiler

Kullandıkları yöntemler yaklaşık 3 Milyon TL para elde eden çete üyelerinin vatandaşların parasıyla gece kulübünde eğlendiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin eğlendiği anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

Dolandırıcılık anları ve operasyon anları kamerada

Polis ekipleri yaptıkları araştırmalarda dolandırıcıların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine ulaştı. Görüntülerde dolandırıcıların notere götürdükleri vatandaşları paniğe sürükleyerek imza atmasını sağladıkları görülüyor. Ayrıca, dolandırıcıların ikametlerine yapılan baskın da polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde, çete üyelerine baskın yapan ekipler ikamette arama yapıyor. İkamet didik didik aranırken çete üyeleri de gözaltına alınıyor. Polis ekipleri, çete üyelerinin araçlarını da arıyor.

Dolandırılan vatandaşlar yaşananları anlattı

Emniyete arabalarını teslim almak için gelen mağdurlardan Halim İrçağ, “20 Temmuzda dolandırdılar beni ve arabamı geri vermek için şu an benden 100 bin TL istiyorlar. Adamlar iki kişi ve kayıplar. Bir internet sitesine ilan verdim akabinde aracımı almak için bir şahıs geldi, arabaya bakmak istedi. Enerji sektöründe çalıştıklarını ve büyük bir firma olduklarını söylediler. Ardından beni Fatih’teki ofislerine davet ettiler, orada çay içtikten sonra beni notere götürdüler. Biri ağabeyim bekliyor dedi, diğeri yemek yiyeceğiz acele edelim gibi şeyler söyledi, dört kişi beynimi yedi bir anda panik oluşturdular. Ben satışı yaptıktan sonra da arkama baktığımda kimseyi bulamadım. İnternetten EFT yaptılar bana, evrak falan yok. 97 TL karşılığında ETF yapıldı, bankaya sordurduğumda şimdi yatar, yarım saate yatar dediler onlarda o esnada beynimi yedi. Para yarım saate hesaba geçer dediler. Notere gittiğimizde de telaş içindeydiler, kimi kameradan kaçtı, kimi içeri girmedi. Hadi yemek yiyelim, çay içelim gibi şeylerle beni baskı altına almaya başladılar. Ben aracıma nöbetçi savcı tarafından tedbir koydurdum. Ertesi gün beni aradılar hakaret ederek arabaya neden tedbir koydurdun biz aracı başkasına devredecektik gibi şeyler söylediler. Akabinde Erzurum’dakiler aradı beni, 100 bin TL’yi ver aracını geri verelim dediler. Bana gönderdikleri EFT’de elimde insanlar böyle şeylere inanmasınlar. 5 Kişilerdi ve benimle birlikte yaklaşık 45 kişiyi dolandırmışlar” ifadelerini kullandı.

Aracını emniyetten alan Erol Çakır, “Emniyet Ekiplerimize çabalarından dolayı çok teşekkür ederiz. İnsanlar dikkat etsinler, ellerine parayı almadan kesinlikle satışı gerçekleştirmesinler yoksa onlarda bizim gibi büyük sıkıntı yaşarlar. Biz 4-5 aydır bu durumla uğraşıyoruz’’ dedi.