Edirne'de sel suları asfaltı söktü, iş yerlerini su bastı, otomobiller yolda kaldı

Edirne'de şiddetli yağış ve kanalizasyon yetersizliğinin sebep olduğu taşkın suları asfaltları yerinden söktü, birçok iş yerini de su bastı, bazı otomobiller ise yolda mahsur kaldı.

Edirne'de sel suları asfaltı söktü, iş yerlerini su bastı, otomobiller yolda kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de şiddetli yağış ve kanalizasyon yetersizliğinin sebep olduğu taşkın suları asfaltları yerinden söktü, birçok iş yerini de su bastı, bazı otomobiller ise yolda mahsur kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış ve su baskınları uyarısı yaptığı Edirne’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış etkisini gösterdi. Şiddetli yağış sebebiyle kent merkezinde birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu. Ayrıca Şükrüpaşa Mahallesinde birçok caddede şiddetli yağış sebebiyle asfaltlar yerinden söküldü. Kanalizasyon yetersizliği dolayısıyla birçok iş yerini su bastı. Bazı otomobiller ise yolda kaldı. Yolda kalan bir otomobili itfaiye ekipleri itekledi.

"Bu rezillik"

Şükrüpaşa Mahallesinde yol çalışmasının yeni yapıldığı bölgede iş yerini su basan Nazmiye Kasırga, Edirne Belediyesine tepki göstererek, "Yol çalışmasının sonucu bu işte, üç ayda iki kez. Bu rezillik. Biz 16 senedir buradayız, şimdiye kadar bir damla bile su girmiyordu. Geçen sefer bir buçuk ay uğraştık ve temizledik. Ben bütün Şükrüpaşa’nın kanalizasyonunu temizliyorum. Yazık günah, 29 yıllık emeğimiz bu ya. Her şeyi yeniden, sıfırdan yaptık" diye tepki gösterdi.

Yağış sonrası su basan ve maddi harar meydana gelen işyerleri, sahipleri tarafından temizlendi.