Gümüşyaka'da define faciası

Gümüşyaka'da kiraladıkları evin altında define aramak için kazı yapan iki kardeş, çukurda oluşan gazdan szehirlendi. Bölgeye sevk edilen ekipler, iki kardeşe ulaşmaya çalışıyor.

Gümüşyaka'da define faciası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre olay, Silivri Gümüşyaka Mahallesi'nde yaşandı. Kiraladıkları evin altında define aramak için yaklaşık 150 metre tünel kazan iki kardeş, göçük altında kaldı. Olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri ve iş makineleri sevk edildi. İki kardeşi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valiliğinden "define faciası" açıklaması

İstanbul Valiliği, Silivri'de tarihi eser bulmak için kiraladıkları evin bahçesini kazan 5 kişiden 2'sinin karbondioksit gazından zehirlendiğini, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi Dağlalesi Sokak'ta kiraladıkları yazlık evin bahçe kısmında tarihi eser bulmak amacıyla kazı yapan 5 şüpheli şahıs 12.03.2019 günü kazdıkları tünel içine girmiştir. Tünel içine giren şahıslardan 2 şüphelinin karbondioksit gazından zehirlendiği değerlendirilmekte olup, 2 şahsa ulaşmak amacıyla çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

Silivri'deki define faciasında 3 kişi gözaltına alındı

Silivri'de kiraladıkları evin altında define aramak için kazı yapan 5 kardeşten 2'si karbondioksit gazından zehirlendi. Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Silivri Kaymakamı Ali Partal, ”Göçükten değil içerideki gazdan, karbondioksitten zehirlenme söz konusu. Şuanda AFAD ekiplerimiz, İstanbul itfaiyemiz çalışıyor” dedi.

Silivri'de kiraladıkları evin altında define aramak için tünel kazan 5 kişiden 2'si karbondioksit gazından zehirlendi. AFAD ve itfaiye ekipleri kardeşlere ulaşmaya çalışırken, Silivri Kaymakamı Ali Partal da olay yerine gelerek açıklama yaptı. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Kaymakam Partal, “Toplam 5 kişi define aramak için bölgede epeyce zamandır konuşlanmışlar. Bir yazlık ev kiralamışlar. Bu evin içerisinden itibaren kazıya başlamışlar. Şuanda 2 kişi olduğu değerlendiriliyor. Göçükten değil içerideki gazdan, karbondioksitten zehirlenme söz konusu. Şuanda AFAD ekiplerimiz, İstanbul itfaiyemiz çalışıyor. Şuan gözaltında 3 kişi var” dedi.