İstanbul'da oto dolandırıcılığı yapan şahıs tutuklandı

İstanbul'da çalıntı otomobillerin şasi numaralarını değiştirip sahte evrak düzenleyerek satmaya çalışan bir kişi tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çalıntı araçların,...

İstanbul'da oto dolandırıcılığı yapan şahıs tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da çalıntı otomobillerin şasi numaralarını değiştirip sahte evrak düzenleyerek satmaya çalışan bir kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çalıntı araçların, yabancı ülkelere ait plakalar takılarak satıldığı yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti. Polis ekipleri daha önceden benzer olaylardan kaydı bulunan Murat B. (37) adlı şüpheliyi takibe aldı. Şüphelinin yabancı plakalı bir araçla dolaştığının tespit edilmesi üzerine takibe alınan Murat B.’nin, Mersin’den gelen Z.E. (42) adlı kişiye yabancı plakalı çalıntı aracı satmaya çalıştığını tespit etti. Sirkeci’de yapılacak satış öncesi operasyon düzenleyen ekipler Murat B. ile 100 bin liralık aracı 30 bin liraya almaya çalışan Z.E.’yi gözaltına aldı. Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler yaptıkları soruşturmada Murat B.’nin daha önce de iki çalıntı aracı benzer yöntemlerle sattığını tespit etti. Araçlar bulunarak Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi. Aracı ucuz olduğu için almaya çalıştığını söyleyen Z.E., otomobilin çalıntı olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Z.E. ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Poliste işlemleri tamamlanan Murat B. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.