Jandarma'dan Dev İçki Operasyonu

İstanbul İl J.K.lığı ekipleri yeni yılı fırsat bilerek büfe ve eğlence mekânlarına sahte içki satma hazırlığında bulunan kişilere yönelik Fatih, Silivri, Gaziosmanpaşa ve Şişli'de bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Jandarma'dan Dev İçki Operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl J.K.lığı ekipleri; yeni yılı fırsat bilerek büfe ve eğlence mekânlarına sahte içki satma hazırlığında bulunan kişilere yönelik Fatih, Silivri, Gaziosmanpaşa ve Şişli’de bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda; halk sağlığını tehdit eden, satışa hazır halde (5) ton bandrolsüz sahte votka, viski ve rakı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK)’na ait (2,5) milyon adet sahte bandrol ele geçirildi. Yakalanan (5) şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; (H.K.), (U.K.), (N.G.), (M.U.) ve (D.K.) isimli bir şahısların yaklaşan yılbaşı kutlamalarını fırsat bilerek, hazırladıkları sahte bandrollerle piyasaya yüklü miktarda sahte alkol sürülecekleri bilgisini aldı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde; şüphelilerin Fatih, Silivri, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde faaliyet gösterdiği belirlendi.
 5 Ton Sahte İçki Ele Geçirdi
Belirlenen bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran ve şüphelileri yakın takibe alan Jandarma ekipleri; Fatih’te faaliyet gösteren (U.K.)’nin sık sık kapalı bir otoparka giriş çıkış yaptığını tespit etti. Şüpheliyi suçüstü yakalamak için hazırda bekleyen ekipler, sahte içkileri almaya gelen (U.K.)’yi kıskıvrak yakaladı. Otoparkta bulunan ve şüpheliye ait olan (2) araçta arama yapan Jandarma ekipleri, karton kutulara kolilenmiş ve satışa hazır vaziyette (2068) litre sahte votka, (1744) litre sahte viski ile (680) litre sahte rakı ele geçirdi. Silivri’de yapılan eş zamanlı operasyonla da şüpheli (N.G.)’ye ait araçta arama yapıldı. Aramalarda; (542) litre bandrolsüz içki bulundu.
Tekel Bayinde Sahte İçki Satışı
Şişli’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda; kendine ait Tekel bayisinde sahte alkol satışı yaptığı belirlenen (H.K.) kıskıvrak yakalandı. Jandarma ekipleri; bayinin arka kısmında bulunan lavabo kısmında, üzeri yer döşemesiyle kaplanmış gizli bir bölüm tespit etti. Kapağı açan Jandarma ekipleri, burada (140) litre sahte viski, (236) litre sahte rakı ve (154) litre sahte votka olmak üzere (530) litre sahte alkol ele geçirdi.
2,5 Milyon Sahte Bandrol Ele Geçirildi
Gaziosmanpaşa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda ise; (M.U.) isimli çete üyesi, sahte olarak üretilen alkollere orijinal görünüm kazandırmak maksadıyla ürettiği bandrolleri (D.K.) isimli şahsa teslim ederken suçüstü yakalandı. Jandarma ekipleri, şüphelileri etkisiz hale getirdikten sonra şüphelilerin kullandığı araçlarda arama yaptı. Aramalarda; (M.U.)’ya ait aracın bagajından (2,5) milyon adet sahte TPDK bandrolü bulundu.
Orjinali ile Birebir Aynı Bandrol Yapmışlar
Ele geçirilen sahte bandrollerin kontrolünü yapan ekipler; bandrollerinin birebir aynı yapılmış olduğunu, vatandaşların ve esnafın sahte olduğunu anlamasının mümkün olmadığını sadece, TAPDK’ya ait “Bandrollü Ürün İzleme Sistemi” (BÜİS) uygulamasında sahte olduklarının anlaşıldığını tespit etti.
Jandarma’dan Yılbaşı Öncesi Sahte İçki Uyarısı
Kaçak içki üreticilerinin, kazanç elde etmek maksadıyla insan sağlığını hiçe sayarak yaptıkları faaliyetler her geçen gün artıyor. Vatandaşlara sahte içki konusunda uyarılarda bulunan Jandarma yetkilileri; sahte içkinin görme kaybı başta olmak üzere birçok sağlık sorununa hatta can kaybına yol açabileceğini, yaklaşan yılbaşı nedeniyle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini, özellikle otel, bar ve eğlence merkezleri ile restoranlarda içki şişelerinin gözleri önünde açılmasını istemelerini ve akıllı bandrolü detaylı bir şekilde inceleyerek bandrolü olmayan veya açılmış ürünleri satın almamalarını, ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen “Bandrollü Ürün İzleme Sistemi” (BUİS) mobil uygulamasını akıllı telefon ve tabletlerine yükleyerek kontrolünü yapabileceklerini, şüphelendikleri herhangi bir durumda kolluk kuvvetlerine ve “174” Alo Gıda İhbar Hattına ulaşmaları gerektiğini ifade etti. Yakalanan (5) şahıs adli makamlara sevk edilirken, Jandarma ekipleri olayla bağlantılı diğer şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam ediyor.