Şişli'de gecekondu yangını 4 binaya sıçradı, mahalleli sokağa döküldü

Şişli'de bir gecekonduda çıkan yangın yanında bulunan 4 binaya daha sıçradı. Vatandaşlar panik içinde kendilerini dışarı atarken, çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. İtfaiyenin nefes kesen müdahalesi ve vatandaşların söndürme çalışmalarına yardım ettiği anlar kameraya yansıdı.

Şişli'de gecekondu yangını 4 binaya sıçradı, mahalleli sokağa döküldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şişli’de bir gecekonduda çıkan yangın yanında bulunan 4 binaya daha sıçradı. Vatandaşlar panik içinde kendilerini dışarı atarken, çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. İtfaiyenin nefes kesen müdahalesi ve vatandaşların söndürme çalışmalarına yardım ettiği anlar kameraya yansıdı.

Yangın, 21.00 sıralarında Yayla Mahallesi Ceviz Sokak’ta bulunan bir gecekonduda çıktı. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle sokakta bulunan gecekondudan dumanlar yükselmeye başladı. Kısa süre içinde dumanlar yerini dev alevlere bıraktı. Yükselen alevler gecekondunun yanında bulunan 4 binaya daha sıçradı.

Kendilerini dışarı atan vatandaşlar yangına hortumla müdahale etti

Binalarda bulunan vatandaşlar tek tek birbirini uyararak bütün binaları panik içinde boşalttı. Kimi vatandaşlar ise binalarının zarar görmemesi için hortumla müdahale etmeye başladı. Diğer bina sakinleri de polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de çıkan yangına müdahale etti. Bazı vatandaşlar, yangına hızlı müdahale edilmesi için itfaiye ekipleriyle birlikte hortumları taşıyarak çalışmalara katıldı. Söndürme çalışmalarına destek amacıyla çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Birçok ilçeden gelen ekipler yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarına başladı. Yaklaşık bir saat sonra yangın kontrol altına alındı. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, binalarda maddi hasar meydana geldi. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Polis yangının çıkış nedenini öğrenmek için çalışmalara başladı.