Uyanık minibüsçü polis dronundan kaçamadı

BEYLİKDÜZÜ'NDE KORONAVİRÜS SALGINI ÖNLEME AMACIYLA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YAPILAN DENETLEMELERDE, UYGULAMA NOKTASINA GELMEDEN FAZLA YOLCULARI İNDİREN MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ, DRONE İLE HAVADAN TESPİT EDİLDİ. SÜRÜCÜ HAKKINDA CEZA KESİLMEK ÜZERE TUTANAK DÜZENLENDİ.

Uyanık minibüsçü polis dronundan kaçamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beylikdüzü’nde koronavirüs salgını önleme amacıyla toplu taşıma araçlarında yapılan denetlemelerde, uygulama noktasına gelmeden fazla yolcuları indiren minibüs sürücüsü, drone ile havadan tespit edildi. Sürücü hakkında ceza kesilmek üzere tutanak düzenlendi.

Beylikdüzü’nde koronavirüs salgınını önleme amaçlı yapılan denetimler kapsamında E-5 karayolu üzerinde Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince toplu taşıma araçların maske, mesafe ve hijyen kuralları denetlendi. Denetimlerde maske takmayan ve toplum taşımada ayakta yolcu kuralına uymayan sürücü ve yolculara 900 liradan 3 bin 150 liraya kadar cezai işlem uygulanması için tutanak düzenlendi.

Drone ile havadan tespit

Yapılan denetimler kapsamında toplu taşıma araç sürücülerinin birbirlerine denetlemeden haber verip uygulama noktasının öncesinde yolcu indirmesini önlemek amacıyla drone da kullanıldı. Drone ile bir minibüs sürücüsünün ayaktaki yolcuları indirdiği tespit edildi.

Polisin durdurduğu minibüste sürücü fazla yolcu olmadığını iddia ederken bir yolcu yolun gerisinde fazla yolcunun indirildiğini söyledi.