Halk Toplantıları Beyciler'den Başladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Beyciler'de gerçekleştirdiği halk toplantısında devir teslim süreci hakkında bilgi vererek, mahallede yapılan çalışmaları ve 2015 yılında yapılması planlanan projeleri paylaştı.

Halk Toplantıları Beyciler'den Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Beyciler’de gerçekleştirdiği halk toplantısında devir teslim süreci hakkında bilgi vererek, mahallede yapılan çalışmaları ve 2015 yılında yapılması planlanan projeleri paylaştı. 

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen Halk Toplantılarının ilki Beyciler’de gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı halk toplantısında, köy tüzel kişiliği sora erdirilen ilçenin yeni mahallelerinin devir süreci ve teslim alınan taşınmazlar hakkında bilgiler verdi. Beyciler’de yapılması düşünülen projelerin de tanıtıldığı halk toplantısında, mahalle sakinlerinin düşüncelerine, öneri ve isteklerine yer verildi. Halk toplantısına, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetimi, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları, Muhtar Yaşar Köse ile mahalle sakinleri katıldı. 

IŞIKLAR; “BİRLİKTE YÖNETMENİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Başkan Işıklar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Köylerin teslim alınma sürecinin tamamlanmasının ardından, devir süreci hakkında bilgiler vermek ve tüm mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz Mahalle Konseyi yapmak üzere sizlerle bir araya geldik. Köylerin mahalle olarak ilçemize bağlanmasıyla birlikte sınırlarımız 210 metrekare daha büyüdü. Muhtarımızla sıkı bir diyalog halindeyiz. İmkânlarımız sınırlı, alanımız büyüdü ancak bütçemizin gelişmesine yönelik bir katkısı olmadı. Biz sağlık taramalarından camilerimizin bakım ve onarımına, okullarımızın ihtiyaçlarından, yol bakımlarına ve köyün tüm ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. Bireyin doğumundan ölümüne tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik, nefes alışını izleyen bir yapıyı köylerimizde de oluşturacağız. Aciliyeti olan sorunlarımızı öncelikli olarak çözeceğiz. Bu topraklarımızı koruyacağız, bu da ancak toprak üzerinden nimet alarak olur. Topraklarımızı korursak, var oluruz. Sağlık, sosyal ve kültürel çalışmalar, spor aktivitelerini şehrin her tarafına yayacağız. Her ay gelip hesap veren, diyalog içinde, beraber yöneten bir anlayışı köylerimizde de sürdüreceğiz. Birlikte yönetmenin gereklerini yerine getireceğiz.”  Işıklar’ın konuşmasının ardından mahalle sakinleri öneri ve istekleri dile getirdi. 

2014 YILINDA BEYCİLER’DE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2014 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Beyciler’de yapılan çalışmalar sunum eşliğinde aktarıldı. Muhtarlık önü ve Atatürk Büstü önünde bakım, temizlik ve peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuk Parkı’nda 989 metrekare yeşil alan ve 339 metrekare sert zemin düzenlemesi yapılarak, oyun grupları yenilendi. İlköğretim Okulu bahçesinde ve çevresinde temizlik, bakım onarım çalışmaları yapıldı, okula iç, dış ve tavan boyası tedarik edildi. Karşıyaka Sokak, Şengül Sokak, Akyar Caddesi ve Mudanya Caddesi’nde 2014 yılı içerisinde toplam 26.400 metrekare tüvenan malzeme ile yol iyileştirme çalışması gerçekleştirildi. 350 metre açık kapalı kanal temizliği ve 112 metre yağmursuyu kapalı kanal imalatı yapıldı. Mahallede Ek Hizmet Binası çatı tamiri ile tuvalet tadilatı, Spor Lokali bakım ve onarımı, Kapalı Pazar Yeri aydınlatmasının yanı sıra, mevcut parkın ve Atatürk Anıtı çevresinin de aydınlatma işi yapıldı. Ek Hizmet binası, muhtarlık tabelaları yenilendi. Atatürk Anıtı üzerinde bulunan yazılarda iyileştirme yapıldı. 

2015 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2015 yatırım programı kapsamında Beyciler Futbol Sahasında düzenleme çalışmaları yapılarak, tesis aktif hale getirilecek. Park ve Basketbol Sahası Düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Meydan Düzenlemesi yapılacak; düzenlemeler kapsamında 3500 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 500 metrekare beton parke taşı yol, 500 metre bordür ve 100 ton asfalt tamiri yapılacak. Kapalı Pazar yeri etrafında düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Beyciler Mahalle merkezindeki stabilize yollar asfalt ve parke taşına dönüştürülecek.