Görme engelliden görme engelliler için restoran rehberi

TEKNOLOJİYLE İLGİLENEN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYEN RED BULL BASEMENT'IN GEÇEN YILKİ KATILIMCILARI ARASINDA OLAN VE GÖRME ENGELLİLER İÇİN RESTORAN VE MENÜLERİNİ ERİŞİLEBİLİR HALE GETİREN UYGULAMA BLİNDLOOK'U, KURUCU ORTAĞI SADRİYE GÖRECE, MARKANIN WEB SİTESİNE ANLATTI.

Görme engelliden görme engelliler için restoran rehberi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknolojiyle ilgilenen girişimcileri destekleyen Red Bull Basement’ın geçen yılki katılımcıları arasında olan ve görme engelliler için restoran ve menülerini erişilebilir hale getiren uygulama BlindLook’u, kurucu ortağı Sadriye Görece, markanın web sitesine anlattı.

Daha iyi bir yarın inşa etmek amacıyla teknolojinin gücünden yararlanan girişimcileri ve inovasyon alanındaki fikir önderlerini destekleyen Red Bull Basement, her yıl genç girişimci adaylarını; sosyal inovasyonun gelişimi için sektörün önde gelen isimleri ile çeşitli konuşmalar, paneller ve atölyeler aracılığıyla buluşturuyor, onların fikirlerinin gerçeğe dönüşmesine katkı sağlıyor. Başvuruları devam eden programın daha önceki kazananları arasında yer alan BlindLook girişiminin kurucuları Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın, “Engelsiz bir hayat mümkün’’ diyerek kolları sıvadı. Kendisi de doğuştan görme engelli bir kadın girişimci olan Sadriye Görece, girişimci adaylarını cesaretlendirmek adına başarı öyküsünü Redbull.com’a aktardı.

Görece, konu hakkında şöyle konuştu: “Biz; BlindLook olarak görme engellliler sosyal hayata özgürce dahil olabilsin, dijital hizmetlerden kimseye bağlı olmadan faydalanabilsin diye çalışıyoruz. Yolculuğumuza ilk olarak restoran menülerinde başladık. Çünkü biliyoruz ki dışarıda yemek yemek sosyalleşmede çok büyük bir adım. Uygulama ile çözdüğümüz sorunları bizzat yaşayan bir görme engelli olarak bu sorunlara tüm görme engelliler için çözüm üretebilmek için çalışıyorum’’.

Verilen bilgiye göre, Red Bull Basement, bugün pek çok ülkede daha iyi bir gelecek inşa etmek amacıyla teknolojinin gücünden yararlanan üniversite öğrencisi girişimcileri, kod yazarlarını ve inovasyon alanındaki fikir önderlerini desteklemeyi sürdürüyor. Aynı zamanda başvuruları devam eden etkinliğin jürisinde, Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. Oğuzhan Aygören, eski Milli Basketbolcu ve Melek Yatırımcı Sinan Güler ve İBB Akıllı Şehir Departmanı Direktörü Burcu Özdemir yer alıyor.

Son başvuru tarihi 25 Ekim

Öğrenciler programa, kampüs deneyimini ileri götürmeyi amaçlayan fikir ve projelerini anlatan bir dakikalık video ile markanın web adresinden 25 Ekim tarihine kadar başvuru yapabiliyor. İngilizce bilen, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, başvurularını bireysel veya iki kişilik takımlar halinde yapabiliyor. Jürinin değerlendirmesinden geçen bir finalist takım veya bireysel katılımcıya ödül olarak projelerini geliştirmeleri için uygun bir zemin sunulacak. Finale kalan proje sahibi, global sosyal inovasyon çevresi ile buluşma imkânı yakalayacak. Burada mentörlerin katkıları ile fikirlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakalamanın yanında global bir eğitim programına da dahil olacak.