Büyükkılıçlı'da Halk Meclisi Toplandı

Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Büyükkılıçlı Mahallesi ile devam etti. Işıklar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, mahalle sakinlerinden çözüm bulunması gereken sorunlar hakkında bilgi aldı.

Büyükkılıçlı'da Halk Meclisi Toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen Halk Toplantıları Büyükkılıçlı Mahallesi ile devam etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Büyükkılıçlı sakinlerine söz vererek görüş ve önerilerini dinledi.  

MUHTAR MUTLU: “MEYDAN PROJESİNİN EN KISA SÜREDE BEKLİYORUZ”

Büyükkılıçlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Mutlu, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Başkanımıza ve ekibine bizi bu akşam onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Başkanımız geçen yıl Büyükkılıçlı köy kahvesi yerine meydan yapalım demişti, bunun inşallah en kısa süre içerisinde gerçekleşmesi diliyorum, hepinize çok teşekkür ediyorum.”            

IŞIKLAR: “İLÇEMİZ DAHA DA DEĞERLİ HALA GELECEK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“ Mahalle toplantısı demek, o mahalleli ile o mahallenin dertlerini, sorunlarını konuşmak demek. Bizim birim müdürlerimizi, bu işin sorumlularını görsünler, tanısınlar diye hep beraber gelip, talep, arz, beklenti, şikâyet ne varsa bunları dinleyerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi köylerimiz kapandı, tüzel kişilikleri kaldırıldı. Biz köylerimizi Silivri ile birleştirmek konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağımıza dair açıklama yapmıştık. Şimdi iş geldi bunların yapılmasına, konuların takibi her ay düzenli toplantılarla yapılıyor. Ahmet muhtarıma kardeşime çok teşekkür ediyorum yedi senedir işlerin takibini hiç bırakmadı. Her türlü eksiği, her türlü çalışmaları diğer kurumlarla takibini elinden geldiğinin fazlasıyla yapmaktadır. Yerel yöneticiliğin oturduğun yerden olmadığını biliyoruz. Giderek, sorarak, yerinde inceleyerek hizmet ediyoruz. Tek başına karar alarak uyguladım yok. Tek ölçümüz vatandaşın memnuniyetidir. Bizim önceliğimiz, sosyal belediyeciliğin anlamı budur. İlçemizde tarım gittikçe azalıyor bunun sebebi verimsizlik, tarımda girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanan tarımın bir anlamda gözden çıkarılmış olması… Bu toprağı bir nimet olarak görür ve farkına varırsak koruruz. Bunu çok net söylüyorum yüz dönümden aldığını, üç dönümden alabileceğini bitkileri bulduk! Ayçiçek yerine aromatik bitkiler ekersek gelir elde edeceğiz. Tarım bir teknoloji işi, tarımın akılla yapılması gerekir. Bunun yolu önce bu toprağı tanımak! Biz önce tahlillerini yaptırdık, hangi ürünleri burada geliştirebiliriz ve 41 çeşit ürün bulduk. Alıcısı hazır ve ayrıca iki üniversite ile anlaşma yaptık, ürünleri işleyerek daha çok katma değer alınsın diye çalışmalar başlattık. Silivri’nin durumu farklı. Buraları tutarak, bu toprakları ekilecek duruma getirip, huzuru kaybetmeden geliştirerek ilçemizi daha da değerli hale getireceğiz.” 

BÜYÜKKILIÇLI MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Büyükkılıçlı Mahallesi Camisi çevresine demir sınır elemanı montajı yapıldı. Cami bahçesinde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Büyükkılıçlı Mahallesi Çocuk Parkı’nda oyun grubunun ve spor aletlerinin, bakım, boyama ve tamiri yapıldı. Basketbol sahasında düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuk Parkı ve Saha aydınlatması bakım ve onarımı Silivri Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Büyükkılıçlı İlkokulu- Ortaokulu’nda ses sistemi bakım ve onarımları yapıldı. Çevre temizliği, bank ve çöp kovası montajları yapıldı. Büyükkılıçlı Jandarma Komutanlığı çevresinde ve bahçesinde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Büyükkılıçlı muhtarlık hizmet binasına doğalgaz tesisatının yapılması planlanmaktadır. Gerekli çalışmalar başlatılmıştır. 2016- 2019 yılları arasında Büyükkılıçlı Meydan Düzenleme çalışmaları ve Büyükkılıçlı sokaklarında tretuvar çalışmaları yapılması planlanmaktadır.