11 Aralık 2015 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

11 Aralık 2015 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu, Bursa, Balıkesir'in kuzey ilçeleri ile zamanla Muğla, Aydın, Denizli, Burdur, Antalya, Uşak, Isparta ve Manisa'nın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 9
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve hafif yağmurlu 11
İzmir: Parçalı bulutlu 13
Adana: Parçalı ve az bulutlu 19
Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 12
Trabzon: Parçalı bulutlu 12
Erzurum: Az bulutlu ve açık 2
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 14