15 Mart 2016 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre Güney Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Uşak, Hatay, Osmaniye, Konya, Niğde, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey, Adana'nın güney ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15 Mart 2016 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Niğde çevreleri ile gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Siirt ve Şırnak çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çanakkale ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 9
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli ile öğle saatlerinde Anadolu Yakası hafif yağmurlu 10
İzmir: Çok bulutlu 13
Adana: Çok bulutlu, gece saatlerinde güney ve doğu ilçeleri sağanak yağışlı 21
Antalya: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 12