17 Aralık 2015 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre Batı Akdeniz Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, Kırklareli, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'nın yağmur ve sağanak yağışlı, Karaman ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

17 Aralık 2015 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı İç Ege ve Akdeniz'de 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu 2
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 10
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 17
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 16
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 11
Erzurum: Parçalı bulutlu -3
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 11