184 tonluk reaktörler MOBESE söktürdü

Çin'den Martaş Limanına gelen ve oradan da Avrupa Serbest bölgesine götürülen 184 bin 500 kilogramağırlığındaki 3 adet reaktör karayolundaki tabelalardan ve MOBESE sistemlerinden geçemedi.

184 tonluk reaktörler MOBESE söktürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tabelalar ve MOBESE sistemleri sökülerek ve vinçlerle kaldırılarak reaktör yüklü tırların geçişi sağlandı.

Avrupa Serbest Bölgesindeki bir fabrikaya Çin'den gelen reaktör için adeta seferber olundu. Marmara Ereğlisi'ndeki Martaş Limanına gelen ve karayolu ile Avrupa Serbest Bölgesine götürülmeye çalışılan reaktörün yüksekliği ve büyüklüğü nedeniyle karayolunda tabelalar, sinyalizasyonlar ve Mobese sistemleri söküldü.

Marmara Ereğlisi'nden Çorlu'ya gelişi 3 gün süren reaktörler Çorlu'nun İstanbul girişinde MOBESE sistemlerinin altından geçemedi. MOBESE sistemlerini sökerek yukarıya kaldıran ve altından reaktörlerin geçişinin sağlayan ekiplerin çalışması yaklaşık bir gün boyunca sürdü. 3 reaktörün geçişi sırasında da Trakya'yı besleyen ana elektrik hatları ve 154 bin kilovatlık enerji kesildi.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Efe Küçükkaya; "Avrupa Serbest Bölgesine gitmek için Önerler köyünde bulunan bir tarlaya 15 kilometre yol yaptık. 3 reaktörü oradan geçireceğiz. Avrupa Serbest Bölgesindeki Hint sermayeli, dünyanın 3. büyük ambalaj üretim fabrikası kuruluyor. Bu reaktörlerde oraya gidiyor" dedi.

Çorlu'nun İstanbul girişinde yaklaşık bir gün boyunca süren çalışmalar sonrasında geçişi sağlanan 184 bin 500 kilogram ağırlığındaki 3 reaktör, MOBESE kameralarının monte edildiği takın altından geçişinin ardından Önerler köyünü takiben Avrupa Serbest Bölgesi'ne götürüldü.