2. Dönem Arıcılık Kursu Sertifika Töreni Gerçekleşti

Silivri Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Arıcılık Kursu Sertifika Töreni, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleşti. Rektör Osman Şimşek, tarıma verdiği destekler için Işıklar'ı tebrik etti.

2. Dönem Arıcılık Kursu Sertifika Töreni Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediyesi 2. Sertifikalı Arıcılık Kursu tamamlandı. Eğitime katılan 85 kursiyerden başarılı olanlar için Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi. Bölgede bilinçli arıcılık yapılması ve üretimin artış göstermesine büyük ölçüde katkı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Şimşek tören öncesinde makamında ziyaret etti. Ziyarette Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ahmet İstanbulluoğlu ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü (NAKSEM) Profesör Doktor İsmail Yılmaz da yer aldı. İşbirliği çalışmaları için teşekkür eden Rektör Şimşek ile Başkan Işıklar arasında hediye takdimi gerçekleşti.

 

REKTÖR ŞİMŞEK: “BAŞKANIMIZ TARIMA BÜYÜK DESTEK VERİYOR”

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Şimşek, sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında: “Her şeyden önce başkanımı kutluyorum geçekten örnek bir tesis yapmış. Tarım aşığı birisi, tarıma büyük destekler veriyor. Ziraat fakültesi olarak biz örnek yerler oluşturduk ancak başkanımın burada oluşturduğu tesis çok iyi gerçekten, bu emeklerinden dolayı kendisini kutluyorum. Üniversitelerin amacı eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri ama en önemli görevi de; bölgesel sorunlara çözüm üretmek. Hatta tarımın gelişmesi için katkı sağlamaktır. Bizim Ziraat Fakültemiz 82 yıl önce kuruldu, 30 yıldır bölgeye ciddi hizmetler vermiştir. Bu verilen eğitimlerle bir nebze olsun görevimizi yerine getirdik ama bunları yaparken sorumluluğumuz daha da artıyor. Ziraatın her alanında çok fazla eğitim vererek hizmet etmek zorunluluğunu hissediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı tebrik ediyorum ve başkanımızı tekrar kutluyorum” dedi.

 

BAŞKAN IŞIKLAR: “PETROL BİLE BU ZENGİNLİĞE EŞ DEĞER OLAMAZ”

Törende yaptığı konuşmada üniversite ile iş birliğinin önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Bizim için Namık Kemal Üniversitesi bir nimetti, sizlere çok şey borçluyuz. Şunu ispat ettiğimizi düşünüyorum, üniversitelerin ne anlama geldiğini.. Silivri bir üniversite şehri olsun derken bu işbirliğini anlatmak istiyorduk. Büyük bir mücadele ile bölge planlarımıza üniversite alanları tescil ettirdik. Büyük bir petrol yatağı bulsak o bile bu kadar büyük bir zenginlik değildir bence. Belediyelerde yaptığınız işler bazen iyidir, hoştur ancak belediyecilikte yaptırmadıklarınız, yaptıklarınızdan çok daha önemlidir. Bunun en önemli örneğini Namık Kemal Üniversitesiyle yaşadık. Biz bu arazilerimizi, topraklarımızı korumak istiyoruz. Bu bölgede yaşanabilir, sürdürülebilir bir kalkınma, üretim anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. Yanı başımızdaki Namık Kemal Üniversitesi’ndeki bilim insanlarımızla büyük bir güç oluşturduk, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yapacak bir irade, onu organize edecek bir anlayış, idealler peşinde koşmak için biraz da cesaret lazım, bunların hepsi var. Bunlara sağlam bir şekilde sarılan, öğrenmeye gelen hemşerilerimizi görünce emin olun daha da cesaretlendik. Doğru bir şeyi yapıyoruz, doğru şeyi yaptığınızı sokağa yansıttığınızda geri dönüşleri ve yapılacak üretimleri de hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

ARICILIK KURSU DEVAM EDECEK

Gerçekleşen törende üreticilere sertifikaları teslim edildi. Törene CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. İlk ve ikinci etap kurslarına üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği Silivri Belediyesi Sertifikalı Arıcılık Kursu’nun, bahar döneminde gelen taleplere göre 3. Etap kurslarının da açılması planlanıyor.