22 Mart 2016 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 3 ila 8 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

22 Mart 2016 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa , Kocaeli, Sakarya ,Sinop, Samsun, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak çevrelerinin hafif yağmurlu, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmurlu; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Sabah saatlerinde İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında hafif; Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın, genellikle batı ve güneybatı yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16
İstanbul: Parçalı çok bulutlu sabah saatlerinde hafif yağmurlu 19
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 20
Adana: Az bulutlu ve açık 21
Antalya: Az bulutlu ve açık 21
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu 17
Trabzon: Parçalı az bulutlu zamanla çok bulutlu 16
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 6
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 16