23 Aralık 2015 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

23 Aralık 2015 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 1
İstanbul: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 11
İzmir: Az bulutlu ve açık 14
Adana: Az bulutlu ve açık 20
Antalya: Az bulutlu ve açık 20
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 13
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 13
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli 0
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 13