24 Haziran 2015 yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu, Karadeniz, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Kars ve Ardahan ile Adana, Osmaniye ve Erzincan'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

24 Haziran 2015 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yağışların; Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
İstanbul: Parçalı çok bulutlu 26
İzmir: Az bulutlu ve açık 29
Adana: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak yağışlı 30
Antalya: Az bulutlu ve açık 36
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 25
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38