29 Aralık 2015 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde sis ve yağmur bekleniyor.

29 Aralık 2015 yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kırklareli ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, gece saatlerinde Bilecik, Kütahya, Amasya ve Tokat çevreleri ile Kırklareli'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere puslu ve sisli 5
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 12
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 15
Adana: Parçalı ve az bulutlu 20
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 13
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu 14
Erzurum: Az bulutlu, yer yer puslu ve sisli 3
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 11