30 Ağustos Zafer Bayramı Silivri'de de törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı kutlama programı dün gerçekleştirildi. Program saat 10.00'da Çelenk Töreni ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Silivri'de de törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yılı Silivri’de de törenle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yılı kutlama programı gerçekleştirildi. Program saat 10.00’da Çelenk Töreni ile başladı. Törene Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet Sevinç, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve ilçemiz diğer kurum müdürleri, Okul Müdürleri, Silivri Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal, Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Mehmet Has, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve diğer parti temsilcileri, İlçe Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Ülkü Ocakları, ÇYDD Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, kamu ve sivil toplum kuruluşları diğer temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk Töreni eğitimcilerimizden Selahat Özel’in sunumunda gerçekleştirildi. 
Ulu Önder Atatürk’e ve Türk devletine bağımlığımızın sembolü olan çelenkler Silivri Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Silivri Belediye Başkanlığı adına Atatürk Anıtı’na, alkışlar eşliğinde sunuldu. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, azil silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı duruşunda bulunuldu ve Silivri Belediyesi bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunarak bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Üsteğmen Halil Can Yazal tarafından yapıldı. Yazal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Her sayfası şan ve şerefle dolu tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandırdığımız 30 Ağustos Zaferinin 93’üncü yıldönümü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin omuz omuza ve yürek yüreğe vererek, kahraman ordusuyla kenetlenip "Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla sürdürdüğü, topyekun bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Kıvançta ve tasada birleşen atalarımızın, ortaya koyduğu fedakarlıklar ve gerçekleştirdikleri onurlu kurtuluş mücadelesi sonucunda kazanılan zafer sayesinde, bugün bizler, kutsal vatan toprakları üzerinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği üzere, Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan ve Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık fikrini temsil eden bu zaferle, cumhuriyetimizin temelleri atılmış, Türkiye’nin yarınlara uzanan yolu aydınlatılmıştır. 

30 Ağustos Zaferi yalnız askeri bir başarı değil, imparatorluktan ulus devlete, saltanatlıktan ulusal egemenliğe, ümmet anlayışından Atatürk Milliyetçiliğine, teba olmaktan vatandaş olmaya geçişin sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve çağdaş uygarlık hedefine giden yolun başlangıç noktası olmuştur. Ulu Önder Atatürk, bu zaferle, Türk ulusunun onurlu bir şekilde dünya milletleri arasında yaşamasını sağlayan, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacak aydınlık yolu açmıştır. 


Türkiye Silahlı Kuvvetleri mensupları için vazife, onur ve vatan sevgisi her şeyin üzerindedir. Karakterimizin temelini, gururumuz gücümüz ve yaşam tarzı haline getirdiğimiz Atatürkçü Düşünce Sistemi belirler. Türk ordusunu, dünya ordularından ayıran en önemli fark, diğer ülkeler gibi gücünü silahtan değil, ulusunun güveninden ve sevgisinden almasıdır. Bu güvene layık olmak için Türk Sancağı’nın şanını, canından aziz bilerek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda etmeye ant içmiş mensuplarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri daima ulusunun emrinde ve hizmetinde olacaktır. 

Türk Bayrağının dalgalandığı kutsal vatanımızın her köşesinde, bizlere tevdi edilen emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması görevlerini eksiksiz olarak, büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla yerine getirmeye devam edeceğimizden, zaman ve mekan kavramı tanımaksızın ve hiçbir karşılık beklemeksizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü gerektiğinde canımız pahasına kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızdan Yüce Türk Milletinin asla şüphesi olmasın. 
Büyük zaferler kazanarak, bizlere bugünü, Türk Bayrağı altında, özgürce ve huzurla kutlama olanağı veren Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile emniyet ve asayişi için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlu olsun. Arz ederim.”
Jandarma Üsteğmen Halil Can Yazal’ın konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıl Çelenk Töreni sona verdi. Belediye bandosu eşliğinde Kaymakamlık Makamına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet Sevinç, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun tebrikleri kabul ettiler. Kutlama programı burada sona erdi.