5 Ağustos hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve sıcaklar ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

5 Ağustos hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümü parçalı, zamanla çok bulutlu, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Yozgat, Kütahya ve Ardahan çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri, Manisa'nın kuzeydoğusu, Kastamonu'nun kıyı ve Sinop'un batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Kastamonu'nun doğu, Sinop'un iç ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

İstanbul: Parçalı bulutlu 31

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 34

Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 35

Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu 29

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42