75.Yıl İÖO yıkılıp yeniden yapılacak

Cumhuriyet Mahallesi ve çevresinin ihtiyacına fiziki şartları nedeniyle cevap vermekte yetersiz kalan 75.Yıl İÖO ile B.Çavuşlu'daki 60. Yıl İÖO, yıkılıp yeniden yapılacak. 8 derslikli 75.Yıl İÖO'nun yerinde 36 derslikli bina yükselecek.

75.Yıl İÖO yıkılıp yeniden yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 yıl önce eğitime başlayan 75. Yıl İÖO, Cumhuriyet Mahallesi’nde nüfus arttıkça fiziki şartları nedeniyle yetersiz kalmaya başladı. 8 derslikli inşa edilen ama bazı bölümleri sınıf olarak yeniden düzenlenerek 11 dersliğe ulaşan okulun, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyacına yetersizliğini tespit eden AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan, okulun yıkılıp yeniden yapılması için İl Genel Meclisi’ne önerge sundu. Kabul edilen önergenin ardından ihale ve yer teslim süreci tamamlandı. İnşaat faaliyetleri nedeniyle bu yıl Selimpaşa Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda eğitim-öğretimine devam edecek olan 75.Yıl İÖO öğretmen ve öğrencileri, öğrenciler için düzenlenecek taşımacılık ihalesinin ardından mevcut okuldan ayrılacak.

 

AK PARTİ HEYETİ, 75. YIL İÖO’NU ZİYARET ETTİ

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan, AK Parti’nin Cumhuriyet Mahallesi’nden sorumlu yöneticileri Mustafa Türker, Hüseyin Kapısız, Şengül Ünver, Mehmet Çaylak, Şerif Eroğlu, AK Parti Cumhuriyet Mahallesi Başkanı Duran Karagülmez, 75.Yıl İÖO’nu ziyaret etti. Okulun yıkım ve taşınma süreci ile ilgili görüşmede, İl Özel İdaresi sorumluluğundaki hizmetlerin hızlandırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

 

PLANLAMANIN ÖNEMİ

AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili önyargıların Milli Eğitim Bakanlığı’nın planlı ve kararlı yaklaşımı ile yakın zamanda kırılacağını söyledi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da, yeni yapılacak okulun yaklaşık 20 yıllık ihtiyacı karşılayabilecek kapasitede olduğunu ama bunun da yeterli olmayacağını öngördüklerini söyledi. “Bir neslin geleceğini eğitimi, bir şehrin geleceğini ise planlaması belirler.” diyen Karakaş, İBB’nin planlarında bölgede 2 yeni okul yeri ayırdıklarını söyledi.

Karakaş, İBB yetkililerini de arayarak okulun yeni projesinin incelenmesi ve uygun yer kaldığı takdirde okul bahçesine Kapalı Spor Salonu yapılması konusunda görüştü.

 

AKGÜL, TEŞEKKÜR ETTİ

Bu yılki SBS’de öğrencilerinin yüzde 62 oranında başarı sağladığını belirten 75. Yıl İÖO Müdürü Osman Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son öğretmen atamaları ile okulda kadro açığı da bulunmadığını söyledi. Okulun yıkılıp yeniden yapılması ile tüm ihtiyaçların ortadan kalkacağını belirten Osman Akgül, yeni binada Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle çeşitli kurslar açmayı da planladıklarını söyledi.

75. Yıl İÖO Müdürü Osman Akgül ve Okul Aile Birliği, geçtiğimiz yıl okula verdiği destekten ötürü AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a teşekkür plaketi verdi.