9 Eylül yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç bölgelerde biraz azalacak, yurdun bazı kesimlerinde ise sağanak yağış bekleniyor.

9 Eylül yurtta hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatlerde Sinop ile Samsun'un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, ilk saatlerde Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğu çevreleri yerel ve lokal olarak sağanak yağışlı 29

İstanbul: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde kuzey ilçeleri hafif sağanak yağışlı 28

İzmir: Az bulutlu 30

Adana: Az bulutlu 39

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 26

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38