Ak Partili Heyet Piri Paşa Cami Restorasyonunu İnceledi

Silivri'nin en eski tarihi camilerinden Piri Mehmet Paşa Cami, geçmişten bu güne tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. AK Partili Silivri İlçe Teşkilatı, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan'ın girişimleri ile İl Özel İdaresi tarafından 7 Milyon 340 bin 660 TL'lik bütçe ile restorasyonuna başlanan tarihi caminin restorasyonu 2014 yılsonun da bitecek.

Ak Partili Heyet Piri Paşa Cami Restorasyonunu İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri’nin en eski tarihi camilerinden Piri Mehmet Paşa Cami, geçmişten bu güne tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. AK Partili Silivri İlçe Teşkilatı, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan’ın girişimleri ile İl Özel İdaresi tarafından 7 Milyon 340 bin 660 TL’lik bütçe ile restorasyonuna başlanan tarihi caminin restorasyonu 2014 yılsonun da bitecek.

 

AK PARTİ HEYETİ RESTORASYON ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili Yavuz Bayram, bazı ile yönetim kurulu üyeleri, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, AK Partili Belediye Başkan Aday Adayları, Meclis Üyesi Aday Adayları ve vatandaşlarla birlikte, Mart 2013 tarihinde tadilatına başlanan ve 2014 yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan Piri Mehmet Paşa Camii restorasyon çalışmalarını yerinde  inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

7 MİLYON 340 BİN LİRALIK DEV TADİLAT

 

7 Milyon 340 bin 660 TL’lik dev bütçe ile tarihinde ilk defa bu kadar  kapsamlı bir tadilat yapılan Silivri’nin en eski tarihi camisi Piri Mehmet Paşa Camisinin tarihçesi ve özellikleri ise kısaca şu şekilde; Yavuz Sultan Selim'in son, Kanuni Sultan Süleyman'ın ilk sadrazamı olan Piri Mehmet Paşa tarafından yaptırıldı. Emekliliği döneminde Silivri, Celaliye Çiftliği'nde yaşayan Piri Mehmet Paşa, Silivri dışında İstanbul'da da çeşitli eserler yaptırdı. Cami üzerinde yer alan kitabede 937 Hicri, 1530-1531M. Tarihlerinde yapıldığı belirlenmiştir. Kanatlı camilerin plan şemasına benzeyen cami, mukarnastromplu 12m. çapın da bir kubbe ile örtülmektedir. İbadet mekânı önünde beş kubbeli bir son cemaat yeri bulunmaktadır. 1179 Hicri (1765M.) tarihli tamir kitabesinde bugünkü Barok minarenin yapıldığı belirtilmiştir. Cami, 1961 yılında kapsamlı bir onarımdan geçirilmiştir. Şadırvanın onaltı köşeli çatısı yıkılmış, yerinde 1970'li yıllarda yapılan sekiz mermer ayaklı örtü bulunmaktadır.