Akom'dan Son Dakika Kar Uyarısı

AKOM'dan İstanbullulara son dakika uyarısı geldi. Perşembe gününden itibaren 3 gün boyunca kar, soğuk ve fırtına geliyor.

Akom'dan Son Dakika Kar Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’a beklenen karın Perşembe günü yağacağı açıklandı. İstanbul’un 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Güne 11°C derece, parçalı bir gökyüzü ile başlayan İstanbul’da bugün hava sıcaklığının 15°C’lere kadar yükselmesi, gün boyu havada çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde (14-17°C) seyreden hava sıcaklıkların, 5 Şubat Çarşamba gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre; Çarşamba akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havaların etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 8-12°C birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği hesaplanıyor.Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6°C altında seyretmesi bekleniyor.İstanbul’da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de kürenecek kadar kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.Vatandaşları Perşembe-Pazartesi günleri arasında oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olması gerekiyor. Yetkililer, mümkün mertebe toplu taşımanın kullanılması; muhtemel su baskını, göllenme, sel, taşkın, ağaç ve direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması uyarısında bulunuluyor.