Aralık ayı meclisi karara bağlandı

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşiminin I. Oturumu'nda görüşülen gündem maddelerinin biri oy çokluğu, diğerleri oy birliğiyle kabul edildi.

Aralık ayı meclisi karara bağlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın II. Birleşiminin I. Oturumu, 09 Aralık 2011 Cuma Günü saat 14.30’da Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Görüşülen 9 gündem maddesinin, biri oy çokluğu diğerleri oy birliğiyle karara bağlandı.

 

- Gündemin 1. Maddesi olan İlçemiz içkili yerler bölgesine ilave yapılmasının görüşüldüğü İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “1- Turistik bölge olan İlçemizde Konaklama yerlerinin yoğunlukta olduğundan Konaklama yerleri ile ilgili olarak mesafe şartlarını sağlaması koşulu ile konaklama yerlerinden sadece otellerin içkili yerler bölgesi kapsamında değerlendirilmesi, 2- 07/05/2010 tarih ve 69 sayılı Meclis kararı ile belirlenmiş olan içkili yerler bölgesine ilave olarak; İlçemiz Piri Mehmet Paşa Mahallesi Burhan Soyaslan Caddesi’nin E-5 caddesine yakın olan 30, 32 ve 34 nolu işyerlerinin, Haydar Aslan Sokak, Hasan Özvarnalı Sokak, Osman Onbaşı Sokak, Irmak Sokak, Göl Sokak, Ufak Sokak, Süleyman Özer Sokak ve Emek Çıkmazı Sokaklarının eklenmesi oy birliği ile uygun görülmüştür.” Gündemin ilk maddesi oy birliğiyle meclisten geçti.

 

-Belediyenin hissedar olduğu gayrimenkul hisselerinin satışının görüşüldüğü 2. Gündem maddesinin Plan Bütçe ve İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “Silivri Belediye Meclisi’nin 05.12.2011 tarihli toplantısında, Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edilen, Belediyemizin de hissedar olduğu, gayrimenkullerin, hissemize tekabül eden m2’leri, ana parselden ayırarak müstakil bir parsel yapma ve müstakilen kullanım imkânı bulunmadığından, söz konusu parseldeki hissemizi diğer hissedarların ön alım hakkı bulunmak şartıyla, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 17. maddesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesi (e) bendi gereğince, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 34. maddesinin (g) bendi uyarınca, satışının yapılması hususu oy birliği ile uygun görülmüştür.” 2. Gündem maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

 

-3.gündem maddesinde görüşülen Deprem Komisyonu oluşturulmasıyla ilgili İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “Deprem Öncesi ve Deprem sonrası yapılması gereken çalışmalar kapsamında, Deprem Dönüşüm Projesine altlık teşkil edecek şekilde, İlçemizde bulunan bütün binaların kontrolünün yapılması amacıyla Deprem Komisyonu oluşturulması için Belediye Başkanına yetki verilmesi uygun bulunmuştur.” Gündemin 3. Maddesi de oy birliği ile meclisten geçti.

 

-Gündemin 4. Maddesi olan Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 20M-IV pafta, 17 ada, 2, 3, 8 ve 9 nolu parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatının görüşüldüğü İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 20M-IV pafta, 17 ada, 2, 3, 8 ve 9 parsellere ait planlama çalışmaları devam ettiğinden, konunun Komisyonunda kalmasına karar verilmiştir.” 4. Gündem maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

 

-Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 20L-II pafta, 48 ada, 45 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatının görüşüldüğü 5.gündem maddesinin İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 20L-II pafta, 48 ada, 45 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı teklifi ile 48 ada, 45 parsel, Blok Yapı Nizamında, 25x10 m. ebatlarında 5 Katlı kitlenin bir kısmının yer aldığı Ticaret Alanı olarak planlanmıştır. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatında yer alan Plan Notları aşağıdaki gibidir:

  1. Plan onama sınırı; Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Spor Sahası Mevkii, 48 ada, 45 sayılı parsel alanıdır.
  2. Plan onama sınırı içinde kalan alan; Ticaret Alanı’dır.
  3. Ticaret Alanında; 25x10 metre ölçülerinde, 5 Katlı Blok kitle yapının bir kısmı yer almaktadır.
  4. İlçe Belediyesince onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır.
  5. İlgili kurumların görüşleri alınacaktır.
  6. Zemin etüd ve raporları doğrultusunda uygulama yapılacaktır.
  7. Deprem ve Otopark Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
  8. Plan onama sınırı içinde açıklanmayan hususlarda; yürürlükteki, 1/1000 ölçekli Silivri Uygulama İmar Planı, Plan Notları ve İstanbul İmar Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

şeklindeki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı, Komisyonumuzca uygun bulunmuş olup; 3194 sayılı kanunun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Kanunun ilgili maddesi gereğince onaylanması ve onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesine karar verilmiştir.” Gündemin 5. Maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

 

-6.gündem maddesinde görüşülen Silivri, Akören Köyü, 2006 nolu parselin üniversite alanı olarak planlanmasına esas kamu yararı alınması konusunun görüşülmesi ile ilgili İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “Silivri İlçesi, Akören Köyü, 19 pafta, 2006 parselde ilgilileri tarafından üniversite yapma talebi, ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş ve onay alınması, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı için gerekli çalışmaların yapılması koşuluyla, Komisyonumuzca uygun bulunmuştur.” 6. Gündem maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

 

-Gündemin 7. Maddesi olan İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmaları kapsamında, ilçemiz Beyciler Köyüne donatı alanı yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı madde depolarının taşınmaması ile ilgili İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında sınırları belirlenen alan içerisinde; Ülkemizin ve Marmara Bölgesi’nin kıymetli orman ve tarım alanları bulunmakta olup, Yanıcı, Patlayıcı ve Parlayıcı Madde Depolama fonksiyonu, meydana gelebilecek herhangi bir kazada telafisi zor ekolojik ve çevresel zararlara neden olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, Birinci Derece Merkez olarak önerilen bir kentte yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı madde depolarının yapılması da, 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı kararlarına uygun bulunmamaktadır. Silivri İlçesi, Beyciler Köyü Yakın Çevresi Yanıcı, Patlayıcı ve Parlayıcı Madde Depolama Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi, yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı, Komisyonumuz tarafından uygun bulunmamaktadır.” Gündemin 7. Maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

 

- Silivri Merkez ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı tadilatının görüşüldüğü 8. Gündem maddesinin İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “1/5000 ölçekli Silivri Merkez ve Yakın Çevresi (Tem Otoyolu Güneyi ) Nazım İmar Planı içindeki Günübirlik Turizm ve Rekreasyon Alanı fonksiyonlu alanlarda İnşaat Emsalinin:1,00 olacak şekilde Nazım İmar Planında değişiklik yapılması talebi incelemiş olup, konunun daha detaylı incelenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Komisyonumuzda bekletilmesi uygun görülmüştür.” 8. Gündem maddesi de oy birliğiyle meclisten geçti.

 

-9. Gündem maddesinde görüşülen Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 1274 ada, 2 parseldeki pazar yeri konusu ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; “Silivri Belediye Meclisi’nin 05.12.2011 tarihli toplantısında, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edilen, Belediye Encümeninin 09.04.2010 tarih ve 428 sayılı ihale kararının İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 14.02.2011 tarih 2010/1841 E. , 2011/758 K. Sayılı kararı ile iptal edilmesi üzerine Safir İnşaata aktedilen Silivri 2. Noterliğinin 16.04.2010 tarih ve 5170 yevmiye nolu sözleşmesi, Belediye Encümeninin 26.05.2011 tarih ve 604 sayılı kararı ile iptal edildiğinden, Sözleşmenin 10. maddesi “ kiralayan yukarıdaki şartlar dışında herhangi bir şekilde sözleşmeden vazgeçerse kiracının yapmış olduğu tüm imalat ve yatırım bedeli ve pazarcıların hakları da kiralayan tarafından karşılanacaktır” hükmü gereğince kiracının yapmış olduğu tüm imalat ve yatırım bedelinin ödenmesi suretiyle Pazar yeri tesisinin devir alınmasına, tüm imalat ve yatırım bedelinin Silivri Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2011/76 sayılı dosyası ile yaptırılan tespitler, Belediye Teknik Personellerince yapılan tespitler ve Safir İnşaat Peyzaj Reklam Org. Yay. İç Dış Tic. Ve San. Ltd. Şti.nin elde ettiği gelir dikkate alınarak tespit edilmesi ve yüklenici Safir İnşaat Peyzaj Reklam Org. Yay. İç Dış Tic. Ve San. Ltd. Şti ile uzlaşılması, tesisin devralınması hususunda, Uzlaşma Komisyonu oluşturulmasına ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesine, Pazar yerinde hak sahibi olan pazarcıların haklarının korunmasına oy çokluğu ile karar verildi.” Gündemin 9. ve son maddesi de muhalefet grubunun red oylarına karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.