ATA Toprağı Silivri'deydi

Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak ile Türk Bayrağı'nı taşıyan bisikletçiler bir günlük Silivri molasının ardından tekrar yola çıktı.

ATA Toprağı Silivri'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılında, Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak ve Türk Bayrağı’nı taşıyan bisiklet sporcuları Silivri’de mola verdi. “Ata’nın Doğduğu Yerden, Vatanın Doğduğu Yere 1453 Km” temalı proje kapsamında gezi düzenleyen Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) ekibi 19 Mayıs Pazar günü Samsun’a ulaşmayı hedefliyor. Silivri’de mola veren SARDOS üyeleri, pazar akşamı emanet ettikleri “Ata toprağını” bu sabah Silivri Kaymakamı Ali Partal'dan teslim aldı. Kaymakamlık binası önünde ‘Bayrak ve Toprak Devir Teslim Töreni’ gerçekleştirilirken, yeniden yolculuğa çıkan ekibi Kaymakam Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin ve muhtarlar uğurladı.

PARTAL: “19 MAYIS SABAHI SAMSUN’DA OLACAK”

Kaymakam Ali Partal, anlamlı bir proje olduğunu ifade ederek, “Selanik’ten çıkan toprağımızı ve bayrağımızı Samsun’a ulaştıracağız. Bir gece bizlere emanet edildi ve bu emaneti bisiklet sporcularımıza tekrar teslim edeceğiz. Onlar da inşallah 19 Mayıs sabahı Samsun’a ulaştıracaklar. Bu proje Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da destekleriyle gerçekleştirilmektedir. 19 Mayıs’ta Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıldönümünü kutlayacağız. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin yakıldığı bir gündür. İnşallah bu yıl da Silivri’miz başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında en güzel duygularla kutlayacağız” dedi.

Başkan Yardımcısı Hasan Solak ise 19 Mayıs’ın önemine vurgu yapılan çalışmadan ötürü SARDOS ekibini tebrik ederek kazasız bir şekilde Samsun’a ulaşmaları temennisinde bulundu.