Babalar ve sokakları !

CHP ve AK Parti 'sokak'ta ittifak yaptı. Silivri'de sokaklara CHP'li Belediye Başkanı, yardımcıları, AK Parti ilçe başkanı ve üyelerin babalarının, yakınlarının isimleri verildi.

Babalar ve sokakları !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşam/Ercan Öztürk'ün Haberi

Meclis'te bir türlü anlaşamayan CHP ve AK Parti'den sokakta 'baba' ittifakı... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bazı belde belediyelerinin Silivri'ye bağlanması üzerine aynı adı taşıyan cadde-sokak isimlerinin değiştirilmesi için belediyeye yazı gönderdi. Belediyede CHP ve AK Partili meclis üyelerinden komisyon oluşturuldu. Kurul İBB'ye 600 isim önerdi. İBB, çoğunun yaşadığını gerekçe göstererek listeyi kabul etmedi. Silivri'den sadece 30 isim talep edildi.

15 SENDEN 15 BENDEN

Bunun üzerine Silivri'nin CHP'li meclis üyeleri 15, AK Partili üyeler de 15 isim önerdi. AK Parti'nin önerileri 'Zikri Memiş, Mürteza Yönet, Mehmet Ali Uzer, Hacı Cemil Umut, Hüseyin Üvedi, Recep Köroğlu, Lütfü Vardar, Ömer Faruk Polat, Rahmi Çolakoğlu, Tacettin Çorbacıoğlu, Harun Çorbacıoğlu, Mümin Şevki Karakaş, Mehmet Özhüsrev, Birol Kişin, Yunus Ali Taşkın' oldu. CHP şu isimleri önerdi: Hakkı Demiray, Vural Memiş, Enver Arslan, İbrahim Argıç, Maliyeci Kemal Aktaş, Feyzullah Işıklar, İbrahim Kandemir, Hüseyin Öpçin , İsmail Kamil Kılıç, Öğretmen Belma Gidemez, Nevzat Avni Öcüyaman, Hasan Bozezel, Hamdi Lama, Halide Nalbantoğlu sokakları.

GÖRÜNCE ŞOKE OLDULAR

İBB önerileri kabul etti, sokak ve cadde isimleri değişti. Tabelalar asılınca Silivrili vatandaş şoke oldu. Selimpaşa Muhtarı Hasip Önal, 'Turgut Özal'ı caddede bile rahat bırakmadılar. Bir yerde Gül soyadlı geniş bir aile oturuyor. Bir sokağa onların ismi verilmiş. En işlek caddeye eski meclis üyesinin soyadı verilmiş. Atatürk Caddesi Halaskargazi Caddesi olmuş' dedi.

Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın babası Feyzullah Işıklar, Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir'in babası İbrahim Kandemir, CHP'li Meclis Üyesi Taylan Memiş'in babası Vural Memiş'in isimleri sokaklara verildi. Işıklar'ın soyadı da sokak ismi oldu.

İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın babası Mümin Şevki Karakaş, üyeler Cemil Memiş'in akrabası Zikri Memiş, Lütfi Vardar'ın babası Lütfi Vardar'ın isimleri sokak ve caddelere verildi. Karakaş'ın soyadı da bir sokağa isim oldu. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ın ismi Feneryolu üzerindeki bir caddeye verildi.

ZAMAN YOKTU

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş: Komisyon oluşturuluyor. AK Parti ve CHP'li üyeler 15'er isim belirliyor. Hemen o anda cevap vermemiz gerekiyordu. Bir gün içinde göndermemiz gerekiyordu. Meclis üyelerinin hayatta olmayan yakınlarının, Silivri'nin önde gelenlerinin isimleri belirlendi.

10 GÜNÜMÜZ KALMIŞTI

Komisyon Başkanı Yılmaz Kandemir: Bana bilgi geldiğinde 10 gün süre kaldığını öğrendim. 600 isim belirledik. Metin Karakaş son anda telefon ederek bu isimlerin hepsini kabul ettiremeyeceklerini söyledi. 15 ismi benim, 15'inin de kendisinin önereceğini söyledi. Acele olduğu için de bazı arkadaşlarımız yakınlarının isimlerini verdiler.

TURGUT ÖZAL GİTTİ SEMRA ÖZAL GELDİ

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ismi de caddeden kaldırıldı. Caddenin adı 'Semra Özal Caddesi' olarak değiştirildi.

Ak sokak da var
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ile Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ın villalarının bulunduğu sokağa da AK Sokak ismi verilmiş.