Bağımlılığa karşı Sosyal gençlik projesi hayata geçiriliyor

Silivri Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nin sosyal projesi olan 'Bağımlılığa Karşı Sosyal Gençlik' projesinin tanıtımı bugün Silivri Belediyesi nikâh ve sergi salonunda gerçekleştirildi.

Bağımlılığa karşı Sosyal gençlik projesi hayata geçiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak ve aileleri bilgilendirmek amacıyla başlatılan sosyal projeye Gençlik ve Spor müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü de destek verecek.Yoğun bir katılımın görüldüğü tanıtım toplantısına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin, İlçe Spor Müdürü Sinan Büyükparmaksız, Chp Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Nurullah Arıkan, AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, meslek oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

Silivri Kuzey Kafkasyalılar Derneği Başkanı Özen Özden yaptığı konuşmada Projenin Koordinatör Yardımcısı Nursel Erel’e teşekkür etti ve ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeye destek olmasında kendilerinin emeği çok büyük. Bu kadar yoğun katılım bizleri sevindirdi’ dedi ve dernekleri hakkında bilgi verdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise projenin Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Spor Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından desteklenmesi ve bu kadar logonun yan yana getirilmesinde emeği geçen dernek Başkanı Özen Özden’e teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından ‘Bağımlılığa karşı sosyal gençlik’ Projesinin Koordinatörü Cengiz Kaya, projenin amaçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Koordinatör Yardımcısı Nursel Erel ise özellikle salondaki kadın katılımcılara seslenerek ‘Salonun yarısının hemcinslerimin olması beni mutlu etti. Kadınlara, annelere çok iş düşüyor. Sizlerden istediğimiz bizimle sürekli iletişimde olun. Güç birliği içerisinde üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir şey yok. Eğer sizlerde bu projenin bir tarafından tutarsanız ve inanırsanız proje hayat bulur, amacına ulaşır ve sonuç alır. Unutmayın bir kadın beşik de sallar, Dünyayı da sallar’ şeklinde konuştu.

Bağımlılığa Karşı Sosyal Gençlik Projesinin hedef kitlesini ise 14-29 yaş arası gençler oluşturuyor. Projenin amacı ise bağımlılığa karşı ortak bir amaç yaratmak marifeti ile gençlerin yaşadıkları topluma daha üretken ve sağlıklı davranışlar içerisinde olması. Dernek bu amaçla Silivri’de yaşayan gençleri sosyal kültürel faaliyetlere yönlendirmeyi hedefliyor. Bunun için ileriki günlerde 10 okulda bağımlılık bilgilendirme seminerleri, müzik kursları, hafıza geliştirme tekniği kursu, Hızlı ve anlayarak okuma kursu da açılacak.