Başkan'dan depremle ilgili ilk açıklama

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Hasar yok yaralı yok açıklaması

Başkan'dan depremle ilgili ilk açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 11:01'de İstanbul'da Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un birçok ilçesinden de hissedildi. AFAD, depremin merkezinin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi arasında olduğu ve büyüklüğünün 4.6 olduğunu duyurdu. Sarsıntının yerin 5,36 km derinliğinde olduğu bildirildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu. Deprem, İstanbul’un sahil şeridi başta olmak üzere büyük bir kısmında da hissedildi.

Depremin en çok hissedildiği Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde okullar tahliye edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: YARALI YOK, HASAR YOK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Ben şu an şehir merkezinde değilim. Ekibimizle köy ziyaretindeyiz. Köyde hissedilmedi ancak şehir merkezindekilerle görüştük. Orada hissedilmiş. Dört tane deprem gözlemevimiz var. Yetkili isimlerle de görüştüm. Büyük bir deprem beklemediklerini söylediler. Bu deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. Herhangi bir hasar ve yaralı söz konusu değil. Bize ulaşan can kaybı yarlanma ve ya mal kaybı söz konusu değil.Tüm öğrenciler güvenli noktalara alınmış,güvenlikleri sağlanmıştır.Hepimize geçmiş olsun"" diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: HASAR İHBARI YOK

İstanbul Valiliği ise yaptığı ilk açıklamada herhangi bir hasar ihbarı bulunmadığını duyurdu.

Öğrenciler okul bahçesinde güvenli toplanma noktalarına alındı.

Açıklamada “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre; Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında, bugün saat 11.00'de 4.6 Mw şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.