Başkan Yılmaz: 'Belediyemize 50 Adet Hibe Araç Kazandırdık'

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Eylül ayı meclisi 2. birleşiminde göreve geldikleri günden bugüne Silivri Belediyesi envanterine 50 adet hibe araç kazandırdıklarını ifade etti.

Başkan Yılmaz: 'Belediyemize 50 Adet Hibe Araç Kazandırdık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Yılmaz, gündemin ilk üç maddesini oluşturan hibe araç maddelerinin oylanmasından sonra yaptığı açıklamada, görevi devraldıkları gününden bugüne kadar Silivri Belediyesine 50 adet hibe araç kazandırdıklarını ifade etti. Son olarak Fen İşleri Müdürlüğü ve diğer işlerde kullanılmak üzere hiçbir borçlanma ya da kredi kullanılmadan Devlet Malzeme Ofisinden 1 milyon liraya ekskavatör iş makinası alındığını söyleyen Yılmaz, hizmet aksaklığı yaşanmaması adına önümüzdeki günlerde 35 tonluk bir iş makinasının daha hibe yoluyla filoya katılacağını duyurdu.

BAŞKAN YILMAZ: “1 MİLYONLUK EKSKAVATÖRÜ NAKİT ALDIK”

Hibe araçlarla ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi hizmetlerinin, özellikle fen işleri ve çöp toplama hizmetlerinin aksamaması için 1,5 yılıdır ciddi uğraşlar veriyoruz.” dedi. 1 milyon TL değerindeki ekskavatör iş makinasını ise borçlanmadan satın aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizden bugüne kadar 51 hizmet aracını belediyemizin envanterine katmış bulunuyoruz. Bunlardan 50 tanesi iş adamlarımızdan hibe olarak alındı. Bunlardan ekskavatör olarak tabir ettiğimiz yükleyici ve kırıcı kepçe Silivri Belediyesinin imkânları ile yaklaşık 1 milyon liraya hiçbir kredi kullanılmadan nakit olarak, Silivri Belediyesinin kasasından ödenerek Devlet Malzeme Ofisinden alındı. Fen işlerinde ve diğer işlerde kullanılmak üzere belediyemizin envanterine bu iş makinamızı da katmış bulunuyoruz. Belediyemize ait biri 25 tonluk, diğeri 30 tonluk iki tane ekskavatör makinamız var. Biri 1985, diğeri 1990 model. Bunların her yıl bakım maliyeti 150-200 bin liranın altına düşmüyor. Bu araçların maliyetli olmasından ve Silivri’nin coğrafi alanının genişliğinden hareketle, hizmetlerimizin aksamama için 31 tonluk bu kepçeyi hiçbir kredi kullanmadan satın almış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde stabilize ocaklarımızda kullanılmak üzere 35 tonluk 2015 model bir kepçeyi de hibe yoluyla Silivri Belediyesinin iş makinası envanterine kayıt ettireceğiz. Silivri’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Hibe araçlarla ilgili gündem maddeleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.,