Belediye Geri Dönüşümün Önemine Dikkat Çekti

Silivri Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile EXCİTCOM Recycling işbirliğinde 'Atık Piller ve Elektrikli/Elektronik Atıklar' konulu bir seminer gerçekleştirdi.

Belediye Geri Dönüşümün Önemine Dikkat Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile EXCİTCOM Recycling işbirliğinde “Atık Piller ve Elektrikli/Elektronik Atıklar” konulu bir seminer gerçekleştirdi. 
Silivri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü-Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Excitcom Recycling işbirliğinde “Atık Piller ve Elektrikli/Elektronik Atıklar” konulu bir seminer gerçekleştirdi. İlçedeki eğitim kurumlarında, çevre eğitim ve uygulama projeleri ile ilgili görevlendirilen öğretmenlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen seminerde, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu açılış konuşması yaptı. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Birim Sorumlusu-Çevre Mühendisi İbrahim Sevim, belediyenin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Okullarda çevre eğitimi ve uygulama projelerinin başarılı ve verimli uygulanması adına belediyenin birçok çalışması olduğunu dile getiren İbrahim Sevim, ortak çalışmalar ile öğrencilerde çevre bilincinin arttırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nden Seyhan Öz ise, “Pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin toplanması ve bertarafı” konularında sunum gerçekleştirdi. Son olarak Excitcom Recycling firmasından Özge Dolap “Atık elektrikli/elektronik eşyaların neler olduğu, elektronik atıkların yarattığı tehlikeler, atıkların toplanması ve bertarafı” konularında katılımcılara bilgiler aktardı. Eğitimcilere ve öğrencilere yönelik de bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceği vurgulandı.