Biçerdöver Kontrolleri Hız Kesmeden Devam Ediyor.

Silivri'de hububatta hasadın başlamasıyla birlikte biçerdöverlerde hasat kontrollerine de başlandı.

Biçerdöver Kontrolleri Hız Kesmeden Devam Ediyor.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,mevsim yağışlarının bol olmasından dolayı bereketli bir yıl geçiren Silivri’de bu bereketin biçerdöver veya operatöre bağlı kusurlardan kayba uğramaması için biçerdöver sahipleri ile operatörlere bu kaybın en az seviyeye indirilmesi adına yapılacak ayar ve düzenlemeleri yerinde göstererek çiftçilerimizin bu konudaki mağduriyeti en aza indirimesi için çalışmalarına devam ediyor.

Öncelikle biçerdöver operatörü olarak görev yapanlara İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından doğru hasat yöntemleri, doğru biçim ve dane kaybını önleme teknikleri hakkında Silivri Önder Çiftçi Salonunda seminer verildi.

Çeltik, Seymen, Fenerköy mevkiinde yapılan denetime İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinin yanı sıra, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli’de bizzat katılarak yerinde izledi. Yapılan çalışmalarla  ilgili bir açıklama yapan Benli; "Tabla yüksekliğinin bol olan yağışlardan kaynaklanan yatmaya karşı tablanın ayarlanarak ürün kaybının en aza indirilmesi gerektiğini, yatış olan yerlerde ona göre yön alınarak biçilmesi, dolap devrinin uygun olarak ayarlanması ve başakların zarar görmesinin engellenmesi için dolap parmaklarının sağlam olması ve uygun biçim hızında gidilerek dane kaybının en aza indirilmesi ve engebeli arazilerde biçim yapılırken sürücülerin kendi can güvenliğini ön plana alması gerektiğini” dedi.

“Operatör belgesi olmayan kişiler tarafından biçerdöverler kullanımının önlenmesi, yangın söndürücülerinin yeterli sayıda ve dolu olup olmadığı gibi konularda yaptığımız denetimler arasındadır” diyerek sözlerini sürdüren Benli “ Bu tür kusurlardan dolayı dane kaybının en aza indirilmesi adına gerekli her türlü tedbirleri alıyoruz ve hasat zamanı boyunca da almaya devam edeceğiz. Ayrıca çiftçilerimizin yapacakları hasatta biçerdöver sahipleri ile mutlaka sözleşme imzalamalarını ve tarlalarında görülen herhangi bir olumsuzlukta İlçe Müdürlüğümüze bilgi vermelerini istedi.”