Bir yazar,bir kitap,yüz fikir

ODAK okulları öğrencilerinin sevdikleri yazarıyla buluşmasının coşkusu

Bir yazar,bir kitap,yüz fikir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ODAK Okulları olarak ilkokul öğrencilerimize "Bir yazar, Bir Kitap, Yüz Fikir" söyleşi etkinliği düzenledik. Çocuk kitapları yazarı Çiğdem SEZER, bir söyleşi ve imza günü etkinliği için ODAK Okulları ilkokul öğrencileri ile buluştu.

Okudukları kitapların yazarı Çiğdem SEZER ile tanışan öğrencilerimiz; hem kitaplarıyla ilgili sorular sorarak sohbet etme imkanı buldular hem de okudukları kitapları imzalatma şansı yakaladılar. Çiğdem SEZER’in yazarlığa başlama hikayesi çocuklarımıza ilham kaynağı oldu ve keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

Öğrencilerin okumuş oldukları, yazarın “Kahraman Güvercin Takatuni” isimli kitabı ile ilgili sorularına içtenlikle yanıtlar veren ve öğrencilerin değerlendirmelerinde onları yüreklendiren yazar, kimi zaman öğrencilerin öykülere farklı bir yönden bakmasını da sağlamıştır. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri ve kitaplarını imzalatma şansını da yakaladıkları söyleşide, İpek Ongun da, ODAK Okulları'nın okuma kültürü ve kütüphane kullanımı ile ilgili uygulamalarını takdir etti.

Programda konuşma yapan ODAK Okulları İlkokul Müdürü Zehra MÜLKÜT "Yeryüzünün en etkili iletişim aracı sözdür, söz de okunarak anlaşılabilir. Değerli Sınıf Öğretmenimiz Tekin Zengi koordinatörlüğünde yürüttüğümüz "Bir yazar, Bir Kitap, Yüz Fikir" projesi kapsamında okulumuza yazarlar davet edilmekte ve o yazarın okunması önceden belirlen bir kitabı üzerine öğrencilerle yazarın buluşması sağlanmaktadır. "Bir yazar, Bir Kitap, Yüz Fikir" projesi kapsamındaki bu etkinlik, söyleşiye katılan öğrencilerimizin yazarlık ve yazma ile ilgili yeni düşünceler edinmelerini sağlamıştır. Silivri ilçemiz okullarından Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerimizi de bu vesileyle misafir olarak ağırlama şansına sahip olduk. Katılımından ve sunumudan dolayı başta kıymetli yazarımız Çiğdem SEZER olmak üzere, Mimar Sinan ilkokulu öğrencileri ve öğretmenlerine çok teşekkür eder, projemizin çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırması adına önemli bir mihenk taşı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

Söyleşinin soru-cevap bölümünde merak ettiklerini yazara sorma fırsatı bulan öğrenciler, yazmaya ve okumaya karşı olumlu düşüncelerini güçlendirdiler. Söyleşiden büyük keyif alan öğrencilerimiz, severek okudukları bir kitabın yaratıcısını tanımanın ayrıcalığını yaşadılar.