Bonzaiyi en çok gençler kullanıyor

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yapılan ankette, bonzaiyi en çok 19 ile 30 yaş arasındaki gençlerin kullandığı ortaya çıkarken, Marmara bölgesi ilk sırayı alıyor.

Bonzaiyi en çok gençler kullanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 100 bonzai kullanıcısıyla yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan bir ankette bonzaiyi en çok gençlerin kullandığı belirlendi. 19-30 yaş arası yüzde 67, 31-45 arası yüzde 16, 18 yaş altı yüzde 9 ve 46 yaş üstü yüzde 8 vatandaşın bonzai kullandığı belirlendi. Yapılan araştırmada bonzai kullananların yüzde 93’ünün erkek, yüzde 7’sinin ise kadın olduğu tespit edildi.

BONZAİ EN ÇOK MARMARA BÖLGESİNDE KULLANILIYOR
Bağımlıların doğum yerleri dağılımı dikkate alındığında Türkiye’nin en çok göç alan ve göç veren bölgesi ile örtüştüğü ortaya çıktı. Bonzai en çok yüzde 35 ile Marmara bölgesinde kullanılıyor. Bu oran Güneydoğu Anadolu’da 19, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da 14, Akdeniz’de 7, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde ise 4.

BAĞIMLILIK LİSE VE İLKOKUL ÇAĞINDA BAŞLIYOR
Araştırmalarda bonzai ile ilgili acı gerçek ortaya çıktı. Gençlerin yüzde 42’si lisede, yüzde 39’u ilkokulda, yüzde 12’si ortaokulda ve yüzde 7’side bonzaiye üniversitede başlıyor. Bonzai kullananların yüzde 30.3’ünün işsiz, yüzde 22.2’sinin de serbest meslek ve geri kalanların ise diğer mesleklerde çalıştığı açıklandı. Bonzai kullananların yüzde 72’sinin bekar, yüzde 28’inin de evli olduğu belirlendi. Bağımlıların çoğunun iş bulamadığı, evlenemediği veya ailesine bağımlı kaldığı için, evlilerin de aile içi sıkıntılar sebebiyle içtiği öğneldi. Anne ve babası sağ olanların yüzde 78’i, anne ya da babası olmayanların yüzde 22’si bağımlı. Bağımlıların yüzde 26’sı ailesi ile birlikte, 24’ü ise ailesinden ayrı yaşıyor.