Bu Mağazada Alışveriş Ücretsiz

İhtiyaç sahiplerinin ayakkabıdan monta, oyuncaktan çoraba ve gelinliğe kadar birçok eşyayı alışveriş yapar gibi dolaşarak, hiçbir ücret ödemeden alabileceği Silivri Belediyesi Sosyal Yardım Mağazası hizmete girdi.

Bu Mağazada Alışveriş Ücretsiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi içerisinde kurulan Sosyal Yardım Mağazası, gerçekleşen açılış töreniyle hizmete girdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış programına; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Seyhan Erdoğdu, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Yönetimi, CHP Bölge Milletvekili Adayı Gökhan Gümüşdağ, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve merkezden hizmet alan engelli bireyler ile aileleri katıldı. 

IŞIKLAR: “SİLİVRİ’DE YAŞAMAK BU YÜZDEN GÜZEL..!”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir binanın üzerine belediye yazmakla orası, belediye olmaz. Beton yığınını, insan sıcaklığına çeviren, merkezi insan olan anlayışı yaşatmamız lazım. İlçemizde fukaralığı, yoksulluğu sadaka kültürüne bulaştırmadan, refüze etmeden, masalar önünde yüzlerini terletmeyen, sağ elin verdiğini sol elin görmediği yardımlaşma anlayışımız ve başlattığımız bu çalışmalar yedi yıldır devam ediyor. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile ilk defa Silivri’de engellilerin bir envanterini çıkardık. Evlerine kapanmış, hayat bağlarını koparmış, kendilerine güveni azalmış ve zor durumda olduğunu bildiğimiz ailelere ulaşınca; ne kadar çok yapacağımız iş, ulaşmamız gereken ev olduğunu gördük. Bununla birlikte Gıda Bankasını kurduk, ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yardım yapıyoruz. İlçemizde kolektif çalışmanın, paydaşlığın geliştiğini gördükçe, daha mutlu oluyorum. Bizim bir sloganımız var “Silivri’de Yaşamak Güzeldir” diye, doğru! Silivri’de yaşamak gerçekten çok güzel. Bu alanları koruyarak, bu Allah vergisi zenginliklerimize, tarım topraklarımıza, denizimize sahip çıkarak, bu coğrafyada sürdürülebilir kalkınmayı yaratarak, istihdam oluşturarak bu güzelliği yaşatacağız. Bütün kurumların işbirliği içerisinde beraber çalıştığı çok az ilçe vardır. Bu mağazanın açılmasına katkı sağlayan Mainetti mağazasına, DeFacto’ya, Ceylanlar Giyime, Depo Moda’ya, Emek Konfeksiyon’a, Capalo Ayakkabı’ya, Ortanca Mağazaları’na, Silivri Kadın Girişimciler Derneği’ne ve Sayın Canan Karasu’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ERDOĞDU: “TOPLUMSAL DAYANIŞMA İÇİN GÖSTERDİĞİNİZ ÇABAYI KUTLUYORUM”

Başkan Işıklar’ı çalışmaları için tebrik eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu: “Burada bulunan bütün katılımcılara, engelli vatandaşlarımıza bu yardımlaşma girişiminde katkısı olan herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunmak istiyorum. “Silivri’de Yaşamak Güzeldir” dedi sayın başkan, bu kadar güzel bir toplantıda bulunmak ayrıca daha güzel başkanım. Çünkü gerçekten biz Türkiye’nin geleceği için iş diyoruz, ekmek diyoruz, barış diyoruz, özgürlük diyoruz bu güzel günde ve yaptıklarınızda hem iş için, hem ekmek için, hem barış için, hem özgürlük için ve tabi bütün bunların temeli olan toplumsal dayanışma için ne kadar büyük bir girişimde ve katkıda bulunduğunuzu görüyorum. Bir kez daha tebriklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  

MAĞAZAYI İNCELEDİLER

Açılış konuşmaların ardından mağazanın açılmasına katkı sağlayan kişi ve kurumlara şilt takdimi gerçekleşti. Sosyal Yardım Mağazasını gezen protokol üyeleri, verilecek hizmetlerle ilgili Silivri Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Meral Kutlu’dan bilgi aldılar. 

14.00- 17.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEK

İhtiyaç sahiplerinin ayakkabıdan monta, oyuncaktan çoraba ve gelinliğe kadar birçok eşyayı alışveriş yapar gibi dolaşarak, hiçbir ücret ödemeden alabileceği Silivri Belediyesi Sosyal Yardım Mağazası, hafta içi her gün 14.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.