Çağın Sorunu Enerji Verimliliği

Silivri Belediyesi'nin düzenlediği Enerji Verimliliği ve Isı Pay Ölçerler seminerinde enerji tasarrufuna dikkat çekildi.

Çağın Sorunu Enerji Verimliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Enerji Verimliliği ve Isı Pay Ölçerler seminerinde enerji tasarrufuna dikkat çekildi. 

Silivri Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle Sergi ve Nikâh Salonu’nda Enerji Verimliliği ve Isı Pay Ölçerler konulu bir seminer düzenledi. Enerji tasarrufunun dikkat çekildiği seminerde, ısı pay ölçer sistemi hakkında bilgiler verildi. Seminerde konuşmacı olan Yüksek Makine Mühendisi Cengiz Solakoğlu; “Enerji yaşamın olmazsa olmazıdır. Bu nedenle verimli kullanmak, tasarruf etmek zorundayız” diyerek, Ortadoğu’da yaşanan huzursuzluğun da enerjinin paylaşım kavgası olduğunu dile getirdi. Solakoğlu; “Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için enerjiyi verimli kullanmalı, kullandığımız beyaz eşyaların enerji sınıfından tutun da, televizyonu kapattıktan sonra fişinden de çekilmesine kadar her şeye dikkat etmeliyiz” şeklinde konuştu. Makine Mühendisi Namık Yüksel ise, ısı pay ölçer sistemi hakkında bilgiler verdi. Yönetmeliğin teknik hükümleri ile ilgili bilgiler aktaran Yüksel, mühendislerden gelen soruları da yanıtladı.