Camiler kısıtlama sonrası ilk namaza hazırlanıyor

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında yayımladığı genelgeye istinaden Silivri'deki tüm camilerde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Camiler kısıtlama sonrası ilk namaza hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı, dün “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkında 81 il valiliğine Genelge gönderdi. Genelgede, pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nda cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilerek, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 29 Mayıs 2020 Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alındığı kaydedildi.

29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla hijyen, sosyal mesafe gibi kurallar göz önünde bulundurularak alınacak tedbirlere ilişkin talimatların da yer aldığı genelgenin ardından, Silivri Belediyesi de harekete geçti. Korona virüsle mücadele çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi, ilçedeki camilerin dezenfekte edilmesine ilişkin çalışmalarını artırdı. Çalışmalarına hız veren Silivri Belediyesi, ilçe genelindeki tüm camilerde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Özel ekiplerce gerçekleştirilen dezenfeksiyon çalışmasında cami; avlusundan camlarına, halılarından minberine kadar tüm noktalarıyla dezenfekte edildi.