Çamurlu Deresinden Pis Kokular Geliyor...

Silivri Semizkumlar'da, Altınorak sitesinin içinden geçerek denize ulaşan Çamurlu deresinden bir süredir pis kokular yayıldığı gerekçesiyle vatandaşlar şikayetçi. Yakında açılacak olan deniz mevsimiyle birlikte kirlilikle boğuşan bu bölgede denize girecek insanları büyük bir tehlike bekliyor.

Çamurlu Deresinden Pis Kokular Geliyor...

Bu durumla ilgili bölgeye giderek incelemelerde bulunan Silivri Çevre Derneği üyeleri, yetkilişleri göreve çağırdı. Silivri Çevre Derneği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Çamurlu Deresinden Pis Kokular Geliyor...”

Semizkumlarda, Altınorak sitesinin içinden geçerek denize ulaşan Çamurlu deresinden bir süredir pis kokular yayılıyor.

Bu kokulardan rahatsız olan site sakinleri, Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğüne şikayette bulunmuşlar. Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğü de bölgede bir inceleme yaparak, sorunu İSKİ’ye bildireceklerini söylemişler. Aradan geçen iki hafta boyunca dereden pis kokular gelmeye devam etmiş fakat İSKİ’den bir sonuç çıkmamış.

Derneğimizden üç kişilik bir ekip, başkan Ali Korsan, Fatma Sarıbıyık ve Ertuğrul Akçaoğlu bugün şikayet konusu olan Çamurlu deresini ve derenin denize aktığı yeri gezerek durumu tespit ettik.

Kendileriyle görüştüğümüz site sakinlerinden Lütfü Başaran ve Mehmet Taka, bu kirliliğin çok uzun süredir devam ettiğini, son haftalarda dayanılmaz boyutlara ulaştığını söylediler. Lütfü Başaran daha önceki zamanlarda derede balıkların yüzdüğünü, dere ağzına kefallerin girip yumurtladığını fakat şimdi sadece pis kokulu bir çamur deryası olduğunu söyledi. Çeşitli sanayi kuruluşlarının kimyasal atıklarını ve kanalizasyonlarını dereye boşaltmaları sonucu bu pisliğin oluştuğunu söyleyen Lütfü Başaran, önümüzdeki günlerde deniz mevsiminin açılmasıyla birlikte buradan denize girecek olanlar bu kimyasal atıkların ve kanalizasyon pisliğinin içinde yüzmek zorunda kalacaklar dedi.

Biz Silivri Çevre Derneği olarak, Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğünü ve bunun yanında İSKİ’yi ve İstanbul İl Çevre Müdürlüğünü bu sorunu acilen bir çözüme ulaştırmaları ve kirliliği yaratan sanayi kuruluşlarını bir an önce cezalandırmaları için göreve davet ediyoruz.

Derelerimizin temiz akmasını ve derelerimizde yeniden balıkların yüzdüğünü görmek istiyoruz.