Can dostlarımızı yine unutmadılar

HAYKURDER ile SİHAYDER, Ramazan Bayramı dolayısıyla Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Can dostlarımızı yine unutmadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği(HAYKURDER) ile Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği (SİHAYDER) Ramazan Bayramı dolayısıyla Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Her bayram geleneksel olarak gerçekleştirilen ziyaret bu bayramda dagerçekleştirildi. HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır ve SİHAYDER Başkan Yardımcısı Yalçın Çakır Silivri Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapan Nöbetçi Veteriner Hekim Kerem Kaya ile birim personeli tarafından karşılandı.

Bayramlaşma merasiminin ardından Kaya, rehabilitasyon merkezini dernek yöneticilerine gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Can dostlarımızı yine unutmadılar

Paçalı'dan anlamlı mesaj

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı açıklamasında "Biliyorsunuz nefsin terbiye edildiği mübarek ramazan ayının hemen ardından, rahmet, merhamet ve bereketiyle, küskünlerin, dargınların barıştığı özel günler olan Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. Biz bu bayramın, insanlığın doğa ve doğadaki canlılarla barışmasına vesile olmasını diliyoruz. İnsanın doğayla ve içinde birlikte yaşadığımız canlılarla ilişkilerinin koptuğu bu dönemde buna çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesileyle her bayram geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizi yaptık. Can dostlarımızla vakit geçirdik. Personelimizle bayramlaştık. Nöbetçi Hekimimiz Kerem Kaya ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Can dostlarımızı yine unutmadılar

Çakır "Canlarımız için de bayram gibi olsun istiyoruz"

SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır da konuşmasında "Biz bugün sadece insanların değil, sokaklardaki can dostlarımızın da bayramı olsun istiyoruz. Bu günlerin onlar için de bayram tadında geçmesi için çabalıyoruz. Bugün burada sadece barınakta değil, ormanlarda ölüme ve açlığa terk edilmiş canlarımızı da yalnız bırakmıyoruz. Tüm islam aleminin bayramını kutlarken onları sokak hayvanlarımızın da duyguları olan, Allah'ın yarattığı dilsiz kulları olduğu bilinciyle sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Can dostlarımızı yine unutmadılar

Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Nöbetçi Veteriner Hekimi Kerem Kaya da dernek yöneticilerine teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaya başta derneklerin ve üyelerinin olmak üzere tüm islam dünyasının bu vesileyle bayramını kutladığını belirtti.