Can dostlarını unutmadılar

Gümüşyaka Elmalık mevkiinde sel sularından zarar görenler sadece vatandaşlar değildi. Evcil hayvanlar da afette zor anlar yaşadı.

Can dostlarını unutmadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gümüşyaka Elmalık mevkiinde hayatı olumsuz etkileyen sel sularından zarar görenler yalnızca insanlar olmadı. Vatandaşların evlerinde ve bahçelerinde besledikleri hayvanlar da sel sularının yükselmesi sonrasında zor anlar yaşadı.

Anne kedi ve yavruları da kurtarıldı

İtfaiye ekiplerinin mahsur kaldıkları tek katlı betonarme yapının çatısından botlarla kurtardığı bir aile, evlerinde besledikleri anne kedi ve iki yavrusunu da kurtardı. Minik yavrularla birlikte kurtarılan anne kedi, sulardan kurtarıldıktan sonra adeta minnet duygusunu sahiplerine yansıttı.

Su damacanasında kurtardılar

Bir diğer aile ise evlerinde besledikleri tavşanlarını suda batmaması için ağız kısmını kestikleri su damacanasının içine koyarak sulardan uzaklaştırdı.

Köpeklerini yol kenarına aldılar

Elmalık mevkiinde birçok ev sular altında kalırken, bahçelerinde köpek besleyen vatandaşlar da köpeklerini suların erişmediği yol kenarlarına aldı. Sel sularından uzaklaştırılarak tasmalarıyla birlikte yol kenarına bağlanan hayvanların korkuları gözlerinden okundu.