CHP'li meclis üyeleri İSKİ ve İBB'yi göreve davet etti

Silivri Belediyesinin CHP'li Meclis Üyeleri İSKİ'yi ve İBB'yi Sorumlu Oldukları Hizmet Alanları İçin Göreve Yapmaya Çağırdı...

CHP'li meclis üyeleri İSKİ ve İBB'yi göreve davet etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP’li Meclis Üyeleri’nin imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan yazılı önergede İBB’nin ve İSKİ’nin sorumluluğunda olan dere ıslahı çalışmaları için Başkan Topbaş ve İSKİ Genel Müdürlüğü göreve davet edildi: Boğluca dere ıslah çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri Ağustos ayı içerisinde yapılan fakat moloz ve atıkları halen kaldırılmamış olan dere kenarındaki yapı atıklarının bir kısmı dere içerisine ve yol kenarlarına taşmış durumdadır, bu molozların sellenme ve taşkınlara sebep olabileceği gibi yaya ve araç trafiği açısından da can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Yoğun yağış aylarına girdiğimiz bu dönemde gerekli temizlik çalışmalarının yapılmaması olası sel ve su baskınlarını tetikleyecektir. Konu ile ilgili çalışmaların tamamlanması hakkında ne tür çalışma programı yapıldığı ve yapılacağı ile ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz. Boğluca dere ıslah çalışmaları kapsamında ıslah çalışmalarına engel teşkil eden ve tarihi köprü yanında bulunan tehlike arz eden binanın kamulaştırma işlemlerine başlanmış fakat yıllar geçmesine rağmen sonuçlanmamıştır. Ayrıca bina yaşı ve yapı teknolojisi ve bulunduğu zemin itibariyle yıkılma tehlikesi vardır. Boş kısımlarda barınmaya ve gizlenmeye elverişli kısımların bulunması halkımızın güvenlik emniyeti açısından istenmeyen olaylar ve kontrol zafiyetine sebep olmakta ve can mal güvenliği açısından büyük tehlike arz etmektedir. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında Silivri Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Özcan Işıklar, Doruk Bulut, Saadet Gençoğlu, Mümin Koçoğlu ve Melih Yıldız imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergeleri; 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Silivri İlçe Merkezimizde Boğluca dere ıslah çalışmaları kapsamında ıslah çalışmalarına engel teşkil eden yapıların zaman zaman yıkım işlemleri gerçekleştirilmektedir. Yıkım işlemleri Ağustos ayı içerisinde yapılan fakat moloz ve atıkları halen kaldırılmamış olan dere kenarındaki yapı atıklarının bir kısmı dere içerisine ve yol kenarlarına taşmış durumdadır, bu molozların sellenme ve taşkınlara sebep olabileceği gibi yaya ve araç trafiği açısından da can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Konu ile ilgili ne tür tedbirler alındığı veya alınacağı ile ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz. 

Silivri İlçe Merkezimizde Boğlucu dere ıslah çalışmaları kapsamında D-100 Karayolu Kuzey kısmı temizlik çalışmaları yapılmış olup derenin toplama havzası genişletilerek suyun geçişi ve debisi çalışmalar ile arttırılmıştır. Fakat D-100 karayolu Güney kısmı çalışmaları tamamlanmadığından çıkış kesiti aynı kalmış bu kısımda temizlik çalışması da yapılmamıştır. Yoğun yağış aylarına girdiğimiz bu dönemde gerekli temizlik çalışmalarının yapılmaması olası sel ve su baskınlarını tetikleyecektir. Konu ile ilgili çalışmaların tamamlanması hakkında ne tür çalışma programı yapıldığı ve yapılacağı ile ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz. 

Silivri İlçe merkezimizde Boğluca dere ıslah çalışmaları kapsamında ıslah çalışmalarına engel teşkil eden ve tarihi köprü yanında bulunan tehlike arz eden binanın kamulaştırma işlemlerine başlanmış fakat yıllar geçmesine rağmen sonuçlanmamıştır. Bu binanın hali hazırda bir kısmı da işyeri olarak faaliyet göstermekte olup kısmen kullanılmayan bina metruk vaziyettedir. Ayrıca bina yaşı ve yapı teknolojisi ve bulunduğu zemin itibariyle yıkılma tehlikesi vardır. Boş kısımlarda barınmaya ve gizlenmeye elverişli kısımların bulunması halkımızın güvenlik emniyeti açısından istenmeyen olaylar ve kontrol zafiyetine sebep olmakta ve can mal güvenliği açısından büyük tehlike arz etmektedir. Metruk yapı ile ilgili kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması hakkında ne tür işlemler yapıldığı ve yapılacağı ile ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.