'Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır'

Silivri Sivil İnisiyatif Platformu, Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda 'Mazlum ve Yapayalnız Bir Milletin Varoluş Mücadelesi DOĞU TÜRKİSTAN' Konferansı düzenledi.

'Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Program, Tügva Teşkilat Başkanı Hasan Özen'in sunumu, Tügva Yönetim Kurulu Üyesi Musa Aksu’nun Kur'an- ı Kerim tilaveti ve Platform Başkanı Yetgin Çavdar’ın açılış konuşması ile devam etti.

Çavdar, konuşmasında " Ümmetin yeniden tek vücut olması gerektiğini tüm farklılıklarımızı bırakarak Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğini, Avrupa Birliği gün geçtikçe sayısının arttığını ama İslam aleminin güç kaybettiğini, Bu birliği yeniden tesis edecek gücün Devletimizde var olduğunu, Doğu Türkistan’daki zulmü de ancak Türkiye durduracağını anlattı.

Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır

Selimpaşa'da bulunan Uygur İlim ve Marifet Vakfı hakkında bilgi vermek için  Vakıf Başkanı Abdulgani Kutubi ,Çin Nazi kamplarında esir tutulan ve  aileleri orada şehit edilen yetimlerin kaldığı yurt ve yaptıkları faaliyetleri anlattı. Doğu Türkistanlı yetim öğrenciler "Nur ola Göktürk" şiirini okudu.

Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır

Doğu Türkistan STK'lar Birliği Başkanı Hidayet Oğuzhan , Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün perde arkasını, sebeplerini ve sessiz kalan ülkelerin Çin'in ekonomik gücünden dolayı sessiz kaldıklarını,  Dünya'nın hiçbir yerinde olmayan zorunlu eğitim kampı adı altında cezaevlerinde tutulan mazlum Müslümanların olduğunu, namaz kılmanın, Müslüman kisvesi  sakal,sarık, cübbe, bayanlarda çarşaf ve cilbap giymenin yasak olduğu, üzerinde Türk bayrağı olan tişört bile giymenin Çin tarafından terörist olarak  tutuklanma sebebi olduğundan bahsetti.

Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır

Oğuzhan, konuşmasında “Her eve kardeş aile projesi kapsamında Çinli erkeklerin yerleştirildiğini ve dünya’nın hiçbir yerinde olmayan zulüm ve işkencelerin yapıldığını bahsederek “Doğu Türkistan hiçbir zaman Çin'in etkisi altında kalmadığını ve Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarının var olması ve Çin'in batıya açıla bilmesi için Doğu Türkistan'ı elinin altında bulundurmak için hakim olmak istemesi fikri İslam dinine Gelenek ve göreneklerine sıkıca bağlı olan Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır. 2050 yılında Çin'in dünya ya hakim olma projesi içerisinde Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk halkını yok etmek fikri vardır. Çin bizim ailelerimiz ile olan irtibatımızı kesmiş durumdadırlar. Dünya’nın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Bizim namussumuza dokunuluyor ve bizim sessiz kalmamız bekleniyor. Buna nasıl sessiz kalabiliriz. Çocuklar ailelerinden zorla alınarak Çin komünist rejimi üzerine ateist bir yetiştirme metodu ile yetiştirilmeye çalışılıyor. Kadınlarımız zorla Çin kıyafeti giydirmeye ve Doğu Türkistan halkı zorla domuz eti yedirilmeye çalışılıyor, Biz İslam aleminin Doğu Türkistan davasına sahip çıkmasını bekliyoruz. Doğu Türkistan halkı olarak Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının yaptığı bu çalışmalara minnettarız. Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beyefendi Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapılan zulme değinerek bir heyet oluşturması gerektiğini bildirmiştir. Teşekkür ediyoruz” dedi

Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır

Program sonrasında Silivri Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu hediye takdimi gerçekleştirdi.

Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır

Programa, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu Saadet Partisi ilçe başkanı Kadir Tokalı, Yeniden Refah Partisi ilçe başkanı Ekrem Aktaş, Silivri Sivil İnisiyatif Platformu Yetgin Çavdar, Silivri İşadamları Derneği Başkanı Mesut Söylet, Sivil İnisiyatif Platformu istişare kurulu üyesi İşadamı Hakan Arslantaş, Uygur Maarif vakfı başkanı Abdulgani Kutubi,Anadolu Gençlik derneği ilçe başkanı Rıdvan Ersoy, Diyanet Sen şube başkanı Salih Ateş, Diyanet Sen İl yönetim kurulu üyesi Yemen Erden, Eğitim Bir Sen şube başkanı Emrah Erdoğan, Hayrat Vakfı temsilcisi Kürşat Kel, İHH İnsani Yardım Vakfı başkanı Mikail Yıldırım, Kızılay Şube başkanı Yunus Emre Kılıç, Memur Sen Şube başkanı Yavuz Çaylak, Silivri İmam Hatipliler derneği Başkanı Zekai Bacak, Silivri Furkan derneği Başkanı Ubeydullah Salim Yıldız, Tügva İlçe Temsilcisi Salim Çavdar, Önder İmam Hatipliler Derneği adına Şerafettin Yıldırım, Doğu Türkistanlı yetimler katıldı.

Doğu Türkistan halkını asimile etmek istemesi yatmaktadır