Eksik tartıya 3 hafta kapatma cezası

Pazartesi günleri kurulan Silivri pazarında denetim yapan Silivri Belediyesi Zabıta ekipleri eksik tartı ile satış yapan bir tezgah belirlerdi.

Eksik tartıya 3 hafta kapatma cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 Ocak’ta toplanan Silivri Belediyesi Encümeninde değerlendirilen konu, ilgili tezgahın 3 hafta süre ile kapatılmasına karar verilerek sonuçlandı.

Silivri Belediyesi’nin 5 Ocak’taki almış olduğu 13 numaralı kararı “Belediyemiz, Zabıta Müdürlüğü elemanlarınca Alibey Mahallesi, Halim Uluşahin  Caddesi üzerinde pazartesi günleri kurulan halk pazarında 02/01/2012 tarihinde yapılan kontrolde; İlçemiz pazartesi günü kurulan daimi halk pazarında 325 belge no ile tezgah açarak meyve ve sebze satışı yapan (V.N.1660198329) Beltur Tur.Taş Oto Gıda Ür. Tem. Hizm. ve Dış Tic. Ltd. Şti. 'nden kg 2,00 TL olan domates ürünü satın alan vatandaş tarafından belediyemize yapılan şikayet üzerine yerinde yapılan kontrolde satın aldığı domatesin tartıldığında 850 gr olduğu dolayısıyla eksik gramajlı hileli satış yaptığı tespit edilmiştir. Belediye Emir ve Yasaklara Uygulama Yönetmeliğinin daimi ve geçici pazar yerlerinde uyulması gereken hususlar bölümü olan 11.maddenin (d) fıkrasının 3.bendine aykırı faaliyet göstererek hileli satış yapma suçunu işlediğinden söz konusu Beltur Tur.Taş.Oto Gıda Ür.Tem.Hizm.ve Dış Tic.Ltd.Şti.'ne ait pazar tezgahının 3 (üç) hafta kapatılmasına ve bu konuda uyarılmasına,yapılacak konrollerde tekerrürü halinde aynı yönetmelik gereği pazar tezgah belgesinin iptal edilerek kapatılmasına ayrıca ilgilisi hakkında kanuni işlem yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi” şeklinde ifade edildi