Engelli askerler vatan borcunu ödedi

Engelleri dolayısıyla vatani görevini yerine getiremeyen yüzlerce vatandaş, bir günlük asker olmanın heyecanını yaşadı. Asker üniforması giyip eğitim alan gönüllü askerler, yemin töreninin ardından tezkerelerini aldı.

Engelli askerler vatan borcunu ödedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engeliler Haftası etkinlikler kapsamında İstanbul’daki yüzlerce engelli vatandaş, vatan borçlarını bir günlük askerlik yaparak ödedi. İstanbul Avrupa yakasındaki ilçelerden Hasdal Kışlası’na askerlik görevini yapmaya gelen askerler, heyecanlarını gizleyemedi. Temsili olarak giydikleri üniformalarla çakı gibi birer asker olan engelliler, karavanadan yemek yedi. Askerliğin temel kurallarını yerinde tecrübe eden gönüllü askerler komutanlarından, uygun adım yürüme ve selam durma gibi kuralları da öğrenme imkanı buldu. Törene 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Sivri, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Adın ve yüzlerce engelli yakını da katıldı.

VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAN ENGELLİLER TEZKERELERİNİ ALDI

Aldıkları eğitimlerin ardından tören alanına yaklaşık 500 engelli asker, yemin etmek ve tezkerelerini almak için alanı doldurdu. Türk bayrakları ve silahların bulunduğu masalara ellerini koyarak yemin eden askerler, bir günlük vatani görevlerini tamamladı. Yemin töreninin ardından tezkerelerin verilmesine geçildi. 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Sivri, ilk engelli asker grubunun tezkerelerini bizzat kendisi takdim etti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Adın da, vatani görevlerini başarıyla tamamlayan gönüllü askerlere tezkerelerini sırayla takdim etti.

“BİR GÜNLÜK ASKERLİK ONLARIN KÜÇÜK DÜNYALARINDA BÜYÜK UFUKLAR AÇTI”

Engelli vatandaşların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bu sene Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte müşterek bir proje yürüttük. Engelli kardeşlerimizin bir günlük de olsa askerlik görevlerini yerine getirme programını icra ettik. Sabah Eyüp Sultan’da buluştuk ve mehteranlarla çocuklarımızı coşturduk, kınalar yaktık ve uğurladık. Buraya gelip bir günlük eğitimlerini tamamladılar. Şimdi de burada tezkere merasimi yapıyoruz. Çok mutlu oldular. Temsili de olsa bir günlük askerlik onların küçük dünyalarında büyük ufuklar açtığını düşünüyorum. İnşallah bu projelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

ENGELLİ AİLELERİ DE GURURLU

Engelli aileleri ise evlatlarının bir gün dahi olsa asker üniforması giyerek vatani görevini yerine getirmesinden dolayı gururluydu. Bir günlük askere gelen oğlunu yalnız bırakmayan Rabia Yılmaz, “Oğlum için buradayım çok mutluyum ve heyecanlıyım. Çok güzel bir tören düzenlenmiş” dedi. Yeğeninin gönüllü askerlerden biri olduğunu söyleyen Meryem Özcan ise,“Biz onlardan daha heyecanlıyız. Bir aydan beri bu günün hayalini kuruyoruz” dedi.