Ertuğrul Gazi Ortaokulu'ndan 'anlamlı' gezi

Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ankara'da Anıtkabir ve TBMM'nin ilk binasını ziyaret etti.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu'ndan 'anlamlı' gezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulu Gezi Kulübü tarafından organize edilen “Başkent’imiz Ankara” Gezisine 8.sınıf öğrencileri yoğun bir katılım sağladı. 130 öğrenci 3 otobüsle 6 öğretmen, 1 kafile başkanı ile birlikte yola çıkan öğrenciler, önce Anıtkabir’i ziyaret ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir ziyaretinin ardından öğrenciler, Ankara gezisi kapsamında öncelikle TBMM'nin kurulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı Müzesi ziyaret etti.

Öğrenciler bu geziden çok memnun olduklarını belirterek gurur duyduklarını ifade etti.

Gezi ile ilgili olarak bir annenin SHA’ya yaptığı değerlendirmede;

“Kızım saçına örgü yapmadığım için bana biraz kırılmıştı, geziye morali bozuk gitmesini asla izin veremeyeceğimden ona; “Cumhuriyeti size emanet eden Ata’nın huzuruna ve Başöğretmenin bir öğrencisi olarak gidiyorsun, biliyorsun ki o senin saçınla değil kafanın içindekilerle gurur duyacaktır ”dediğimde, sarılıp teşekkür etti ve koştu gitti. Hiç unutmayacağım bir “anı “olarak "aile defterimize" yazıldı. Gezide başta Okul müdürümüze sonrasında tüm emeği geçenlere 29 Ekim öncesi olan bu anlamlı gezi için teşekkür ediyorum ”dedi.

Chenay Kobak