Eski Arıtmaya Yeşil Dokunuşlar

Konutlar bölgesinde eski arıtma tesisinin bulunduğu alan Silivri Belediyesi ekipleri tarafından park alanı olarak düzenlenerek, bölgede modern bir değişim yarattı.

Eski Arıtmaya Yeşil Dokunuşlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçe genelinde başlattığı yol, meydan ve park düzenlemeleri ilçe halkı tarafından beğeniyle karşılanırken, mahallelere de prestij kazandırmaya devam ediyor. Yeni Mahalle Konutlar Bölgesi’nde atıl ve bakımsız halde bulunan eski arıtma tesisi alanı, Silivrili hayırsever işadamı Nurullah Baldöktü’nün de işbirliğiyle; gezinti yolları, çocuk oyun grupları, kent mobilyaları ve spor aletleriyle aydınlık, modern ve yemyeşil bir görünüme kavuştu.

NELER YAPILDI?

Yeni Mahalle Eski Arıtma bölgesinde 3500 m2 alanda; 2500 m2 yeşil alan, 750 m2 parke taşı ve 375 m2 de kauçuk zemin düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Çocuk oyun alanları, engelli çocukları için özel oyun grupları, spor aletleri montajı ve peyzaj düzenleme çalışmalarının yapıldığı alana; Sedir, Manolya, Çınar Yapraklı Akçaağaç ve Hatmi Ağacı dikildi. Çim alan ve sulama sistemi yapılan alanın gece gündüz kullanımını sağlamak amacıyla aydınlatma çalışması da gerçekleştirildi.